Man of Steel

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Actie
  • Avonturenfilm
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2013
Release: 19/06/2013
Duur: 2u28
Synopsis : Een jongetje leert dat hij buitengewone krachten heeft en niet van onze Aarde afkomstig is. Als jonge man gaat hij op zoek naar zijn oorsprong en de reden waarom hij hierheen gezonden werd. De held in hem moet opstaan indien hij de wereld wil redden van vernietiging, hij moet het symbool van hoop worden voor de hele mensheid.

Trailersvan de film Man of Steel

Nieuws van de film Man of Steel

DVD van de maand: Man of Steel !

De Superman franchise wordt - nog maar eens - nieuw leven ingeblazen met deze 'Man of Steel'. Met Zack' 300' Snyder in de regiestoel en onder andere Christopher Nolan die het scenario verzorgde zijn we vertrokken voor een meer dan twee uur durende CGI show.

Mening van de communityvan de film Man of Steel

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 6 november 2013
Tot 10 minuten in de film hoop je dat Christopher Nolan de juiste keuze heeft gemaakt met regisseur Zac Snyder, maar vanaf het eerste luchtgevecht viert hij wederom de teugels dat je er letterlijk misselijk van wordt. Amir Mokri, idd, die van 'Transformers:Dark of the Moon' hanteert die camera. Plus een oorverdovend digitaal gebraak als score. De flashbacks om Superman's jeugd te tonen storen net niet, maar het is al beter gedaan. Henry Cavill, nog opgepompter dan ooit tevoren (wat heeft die Snyder toch met die homo-erotische-bombastische torso's?) is een wat vlakke Kent/Superman, Michael Shannon barst (ook weer letterlijk) uit z'n rol en Adams is een veel te brave Lois Lane voor de huidige generatie, toch? Good old K.Costner vond ik nog het strafst acteren. Het finale gevecht is echt hilarisch over the top, maar ik vrees dat Snyder ons nou niet bepaald wou doen lachen? Hele steden worden aan duigen gebeukt, collateral damage heeft nog nooit zo futiel geklonken. En Zod die toch de hele wereld bedreigt, krijgt een Superman tegen die trouw zweert aan de US? Tja.

gepubliceerd op 26 oktober 2013
Puike film vind ik deze nieuwe benadering van Superman. Nieuwe benadering, daarmee bedoel ik, geen sullige reporter Clark Kent, geen Lois Lane die alsmaar op zoek gaat naar de identiteit van Superman. Een goede actieprent is dit, met fenomenale special effects. Ook de vertolkingen zijn prima, in de eerste plaats van Henry Cavill als Superman, maar vooral ook Michael Shannon (bekend uit Boardwalk Empire) die nu toch een grote naam blijkt te worden in de cinema. Ik heb zeer genoten van deze nieuwe Superman, en hoop op een even sterk vervolg.

gepubliceerd op 4 augustus 2013
Verdienstelijke herwerking van de Superman-saga. Onder impuls van oa Christopher Nolan en JJ Abrams zagen we de voorbije jaren een geslaagde heropleving van enkele oude bekenden (Batman, Star Trek ...). "Man Of Steel" borduurt verder op het elan van voorgenoemde reboot-succesformules: degelijk gemaakt en donkerder qua verhaalinhoud. Al bij al is dit - zoveelste - nieuwe begin van de Supermanreeks een gelukte herstart. Keep in mind, enkel te pruimen door de liefhebbers. 6/10

gepubliceerd op 30 juni 2013
Ik had eerder geen supeman-films gezien maar kon me wel een vaag beeld vormen van de verhaallijn. Ik ging dus met een niet te hoge verwachting naar deze film maar werd uiteindelijk blij verrast. De verhaallijn heeft men volledig opnieuw vormgegeven in een hedendaags jasje. Bovendien heeft men de 3D-effecten goed weten te gebruiken. Natuurlijk moet je wel van SF-movies houden als je naar deze film gaat kijken. Ik vond het in elk geval de moeite om gezien te hebben.

gepubliceerd op 30 juni 2013
Heel even zet Zack Snyder je op het verkeerde been en denk je dat er een knappe, duistere en volwassen update van het Supermanverhaal aankomt. Maar nee hoor, na het sfeervolle eerste uur (met een goeie Russel Crowe als Jor-El) gaat het van kwaad naar erger en lijkt het wel alsof Michael Bay (in Transformer-modus) de regie overgenomen heeft, in die mate zelfs dat "Man of Steel" er daadwerkelijk in geslaagd is me hoofdpijn te bezorgen. Veel té druk, té luid en bovenal té rommelig. Als Spielberg en Lucas vrezen voor de toekomst van de hollywood blockbuster, wel dit soort ongein zal de oorzaak zijn. Positieve noot aan het verhaal: ik stel tot mijn grote vreugde vast dat geen mens nog interesse vertoont in de 3D versie...

Delen

Volg Cinebel