Anna Karenina

Land:
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Drama
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 05/12/2012
Duur: 2u11
Synopsis : Anna Karenina is het tijdloze verhaal over een buitenechtelijke liefdesrelatie in het tsaristische Rusland van 1874. De prachtige en levenslustige Anna voelt zich gevangen in haar liefdeloze huwelijk met de hooggeplaatste ambtenaar Alexei Karenina. Wanneer ze graaf Vronsky leert kennen, ontstaat er een gepassioneerde affaire met tragische gevolgen.
Het tragische liefdesverhaal is gebaseerd op het wereldberoemde boek van Leo Tolstoy.

Trailersvan de film Anna Karenina

Mening van de communityvan de film Anna Karenina

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 18 mei 2013
Prachtige kostuums en decors dat wel, maar het verhaal werd me veel te sprookjesachtig gebracht en dus onrealistisch en bijgevolg ongeloofwaardig, niet de juiste manier om dit verhaal te brengen vond ik. De vertolkingen waren redelijk, met Jude Law als top en Knighley als mindere. Mensen die graag naar kostuumdrama's kijken zullen wellicht wel houden van deze film, als ze het 2 uur lang kunnen volhouden, want het duurde me toch net iets té lang.

gepubliceerd op 19 december 2012
knappe film , origineel in beeld gebracht , goed geacteerd , en gebaseerd op een superboek :D

gepubliceerd op 1 december 2012
Gisteren heb ik "Anna Karenina" in avant-première kunnen zien. Met hoge verwachtingen ben ik in de zaal gestapt, maar het is toch niet helemaal geworden wat ik in gedachten had. Maar laat me eerst beginnen met de zaken die ik goed vond aan de film. Eerst en vooral een vrij goede cast (met ronkende namen als Keira Knightley en een quasi onherkenbare Jude Law). Voorts lijkt het scenario (als ik het www moet geloven) grotendeels te stroken met de roman van Tolstoj. Verder is er (net als bij "Atonement" en "Pride and Prejudice") weer met veel oog voor details aan de decors en kostuums gewerkt en is er heel artistiek gefilmd... en laat dat laatste nu bij "Anna Karenina" net een mindere factor zijn. De vele switches in toneeldecors en de vele scènes waar 1 of 2 personen ahw uit een massa worden gelicht ( bv. wanneer Anna en haar minnaar dansen en de rest rond hen blijft stilstaan) waren enerzijds wel origineel, maar haalden (naar mijn gevoel) veel vaart uit de prent . Bovendien pakte deze film me emotioneel niet (en dat voor een drama ; dit in tegenstelling tot bv. "Atonement") Vooral dit laatste maakte "Anna Karenina" voor mij persoonlijk een gemiste kans. Het uiterlijke kader in een film is 1 ding (en het oog wil uiteraard wat ;)), maar dit mag niet ten koste gaan van het innerlijke (van het verhaal, het meeleven,...)
  • 1

Delen

Volg Cinebel