War Horse

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Oorlogsfilm
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 01/02/2012
Duur: 2u26
Synopsis : Van regisseur Steven Spielberg komt een verhaal vol avontuur, trouw, hoop en doorzettingsvermogen. Het verhaal speelt zich in een indrukwekkende omgeving op het Engelse platteland tijdens de Eerste Wereldoorlog af. War Horse begint met een opmerkelijke vriendschap tussen een paard met de naam Joey en een man genaamd Albert, die Joey temt en traint.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.0/10 11 Ratings - 6 Recensies
  • 5.0/10  Mening van Humo van de film War Horse

Trailersvan de film War Horse

Mening van de communityvan de film War Horse

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 28 juli 2012
Ik snap de slechte kritieken op deze film echt niet, maar wellicht is dat te verklaren doordat niet iedereen oprecht voor mijn mening uitkomt en gewoon meedoet met de hoop. Ik vind dit een prachtige film, en of het verhaal nu realistisch is, dat maakt me niet uit, er zijn voorbeelden genoeg van filmen met verhalen waarin onrealistische passages inzitten maar moet je hem daarom slecht vinden of afbreken. De film is in zijn geheel heel mooi, een ontroerend verhaal, mét een boodschap, of mag het ook eens niet worden getoond hoe men dieren in de Eerste Wereldoorlog (en wat wat voor oorlog dan ook) behandelde, wat toch de bedoeling is van de ganse film, het gaat niet alleen over het paard Joey, maar over alle paarden die in de oorlog werden opgeofferd, let maar eens op de stapels paardenkadavers op de slagvelden, triestig om zien. Spielberg heeft nog maar eens getoond dat het medium film een boodschap kan overbrengen in een tragisch verhaal, dat hier wel een mooi einde kent. De beelden zijn prachtig, zowel op het Engelse landschap als op de Franse en Belgische slagvelden. Verder vond ik de vertolkingen ook prima, en de vele personages maken de film niet ingewikkeld, maar des te interessanter. Ik vind deze een aanrader, zeker voor paardenliefhebbers of dierenliefhebbers in het algemeen, maar wellicht moet iedereen maar eens naar deze film kijken en beseffen dat dit gewoon een prachtige film is. Wat de film "Hachiko: A Dog's Story" is over een hond, is deze film over een paard, maar als je de eerste ook al niet goed vind, ja, dan ben ik uitgepraat natuurlijk.

gepubliceerd op 28 februari 2012
Totaal overroepen Spielberg-miskleum die in de jaren '80 nog op wat krediet zou kunnen rekenen maar in 2012 volledig gedateerd is. Dit zijn alle clichés op een hoopje gegooid en dan 1000 maal uitvergroot tot het niet meer mooi is om te zien. Alles wordt bovendien énorm stroperig, melig en ergerlijk kinderlijk gepresenteerd. Dit is Amerikaanse feel-good op z'n slechtst. Mensen, deze film was het niet. Enkel leuk voor paardenliefhebbers en jonge (vrouwelijke) adolescenten die dit soort slijmerij kunnen/willen accepteren. People, ik had geen verwachtingen bij deze film maar het was een teleurstelling.

gepubliceerd op 10 februari 2012
niet gaan kijken is de moeite niet waard

gepubliceerd op 9 februari 2012
Spielberg gaat blijkbaar door een dipje, "Tintin" mocht dan al technisch een huzarenstukje zijn, een goeie film was het allerminst. "War Horse" liet qua thematiek al niet echt veel beter verhopen en de uitwerking is nog ellendiger dan ik al vreesde. Hoofdfiguur is een paard dat in zijn leven een aantal keer van eigenaars verandert en tot overmaat van ramp ook nog eens opgeeist wordt om in de Grote Oorlog op te draven. Verfilming van een -vooral in de States- hondspopulair jeugdboek en gefundenes fressen voor Spielberg om hier een familievriendelijk en schaamteloos commercieel kijkstuk uit te puren. Klef, cinematografisch heel erg middelmatig en bovenal tergend langzaam en ellenlang. U bent gewaarschuwd!

gepubliceerd op 6 februari 2012
Ben geen grote fan van oorlogsfilm. Maar deze is zeker de moeite waard, want is meer dan alleen maar de oorlog. Een oorlogsfilm met in de hoofdrol een paard, dat gedurende de film regelmatig van eigenaar veranderd en telkens voor een apart verhaal zorgt van verschillende mensen tijdens de oorlog. Je ziet het einde al van ver komen en ni alles is even geloofwaardig. Maar alles is zo prachtig in beeld gebracht. Ontroerend en dan weer beelden van hoe wreed '14 -'18 wel was. Met een mooi en ontroerend einde waar vele zeker een traantje zullen wegpinken. Steven Spielberg levert, zoals we van hem gewoon zijn, weer topwerk af. Absoluut, twee en een half uur, waar voor je geld! Zeker een aanrader!

Delen

Volg Cinebel