The Monk

Originele titel: Le Moine
Landen:
  • Spanje
  • Frankrijk
Genre:
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 13/07/2011
Duur: 1u41
Synopsis : LE MOINE (The Monk) is een adaptatie van de klassieke gotische roman van Matthew G. Lewis, gepubliceerd in 1796, en vertelt het tragische verhaal van Broeder Ambrosio in het katholieke Spanje van de zeventiende eeuw. Bij zijn geboorte werd Ambrosio achtergelaten aan de poorten van het klooster van de Kapucijnen. Hij wordt opgevoed door de broeders en groeit uit tot één van de meeste gekende predikers van Spanje, bewonderd om zijn enthousiasme en gevreesd voor zijn onverzettelijkheid. Overtuigd van deugdzaamheid en gerechtigheid, gelooft broeder Ambrosio dat hij immuun is voor verleiding. De komst van een mysterieuze nieuwe leerling monnik brengt zijn overtuiging aan het wankelen en leidt hem naar het pad van de zonde.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.5/10 4 Ratings - 2 Recensies

Trailervan de film The Monk

Mening van de communityvan de film The Monk

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 19 augustus 2011
Knappe thriller die zich perfect aansluit aan het tijdsbeeld van het verhaal. Bijzondere acteerprestaties en de nodige spanning zorgen voor een geslaagde film.

gepubliceerd op 15 augustus 2011
Nog behoorlijk wat inhaalwerk voor de boeg en "Le Moine" was daar één van de eerste van. Klein beetje spijt van toch wel... Loodzware thematiek en spuuglelijke fotografie zorgen ervoor dat je -aaargh the horror!- onwillekeurig moet terugdenken aan de films waarmee Marco Belochio in de jaren 80 schandaal schopte op de Croisette. Voor wie deze drollen niet kent: houden zo! Gelukkig doet Cassel wat hij nu reeds jaren aan een stuk doet, zijnde de pannen van het dak acteren zodat "Le Moine" waarempel nog een drietje uit de brand weet te slepen...
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel