The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Drama
  • Fantasie
  • Romantiek
  • Avonturenfilm
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2012
Release: 14/11/2012
Duur: 2u00
Synopsis : Na een bewogen bevalling wordt Bella wakker in een andere gedaante. Terwijl ze met hulp van Edward en zijn familie probeert te wennen aan haar nieuwe leven, reist het nieuws van de geboorte de wereld rond. De Volturi krijgen echter een vertekende versie van de feiten te horen. Ze zijn woedend en willen gerechtigheid. De Cullens zoeken noodgedwongen hulp bij de andere clans...

Trailersvan de film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Foto's van de film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Nieuws van de film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Twilight-sequel grote slokop van de Razzie Awards

De film werd door de Golden Raspberry Award Foundation zaterdag "bekroond" met maar liefst zeven Razzies.

Twilight genomineerd in elke "Razzies"-categorie !

De laatste Twilight-film haalde maar liefst elf nominaties binnen in tien categorieën.

Mening van de communityvan de film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 19 april 2013
Het laatste deel van de saga, en ik vermoed dat velen er een zucht van opluchting zullen bij laten. Het begon allemaal mooi en dat zijn de beelden in deze laatste film ook nog steeds, maar het verhaal.. zucht... bijzonder zwak... Mooie beelden zei ik, waarbij de special effects zorgen voor mooie totaalbeelden, maar verder zijn ze nog amper nodig die speciale effecten, op enkele gedaantewisselingen van mens-wolf na. De eerste prenten waren een lust voor het oog wat dat betreft, maar daar blijf je hier dus op je honger zitten, helaas. Om het kort te maken, het is een mooie reeks om naar te kijken, maar de verhaallijnen werden alsmaar zwakker en zwakker, goed dat dit het einde is, of het was wellicht een ramp geworden.

gepubliceerd op 3 januari 2013
De laatste film in de reeks mag zichzelf waardig noemen. Zeer goede verhaallijn en zeer goed in beeld gebracht. Zoals elk ferfilmd boek komt de inhoud niet altijd overeen met het boek maar toch mag het resultaat er zeker wezen!

gepubliceerd op 10 december 2012
Net als in het boek is deel twee (gelukkig) veel beter dan de melige eerste helft van Breaking Dawn. Meer actie, heel wat nieuwe personages, terug wat meer nadruk op verhaal en spanning ipv de kijker te onderwerpen aan minutenlange smachtende en/of gekwelde blikken over en weer... Een prima afsluiter van de reeks!

gepubliceerd op 17 november 2012
Het doek is (voorlopig?) gevallen over de Twilightreeks. Na 1 jaar wachten (de exacte reden begrijp ik eerlijk gezegd nog altijd niet, aangezien de twee delen van "Breaking dawn" blijkbaar in dezelfde periode door elkaar zijn gefilmd)was het eindelijk zover... De goede oude Twilightcast was weer present, net als enkele nieuwe personages die elk hun eigen gave hadden. Het decor zat weer goed, de special effects waren er weer,... Alleen (en hopelijk krijg ik nu niet iedereen op mijn dak) vond ik de finale niet zo wow... Ok, het was een goede film (die uiteindelijk ook nog niet zo lang duurde), en het was zeker een waardig onderdeel binnen de vijf Twilightfilms, maar toch... ik miste iets,het vuurwerk, de kers op te taart, het "This is it"-gevoel... Maar goed, dat is mijn mening. De echte Twilightfans zullen alvast hun hartje kunnen ophalen met de belevenissen van Edward en Bella, en ook iets mindere fans, zoals ik, die toch van een goede scheut fantasy houden, zullen met deze film wel aan hun trekken komen...

Delen

Volg Cinebel