X-Men: First Class

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Actie
  • Sciencefiction
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 01/06/2011
Duur: 2u12
Synopsis : “X-Men: First Class” neemt ons mee naar het begin van de X-Men saga en onthult een geheime geschiedenis rond belangrijke wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten hun bestaan kenbaar gemaakt hadden aan de wereld en voordat Charles Xavier en Erik Lensherr de gedaante van Professor X en Magneto aannamen, waren ze slechts 2 jonge mannen die voor het eerst hun buitengewone krachten ontdekten. In het begin waren ze geen aartsvijanden, maar wel beste vrienden die samenwerkten met andere mutanten om het einde van de wereld te voorkomen. Tijdens deze missie liep er iets mis tussen de 2 wat aan de basis ligt van de eeuwige strijd tussen de Brotherhood van Magneto en de X-Men van Professor X.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.4/10 10 Ratings - 7 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film X-Men: First Class

Trailervan de film X-Men: First Class

Mening van de communityvan de film X-Men: First Class

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 11 juli 2012
Haha, Bryan Singer goes Albert R. Broccoli indeed. Zeer fijn gevonden 'historische' setting om de roots van het X-Men verhaal uit de doeken te doen. En samen met de al eerder bejubelde all-star cast krijg je dus een Marvel-verfilming waar zelfs comic book-leken van zullen houden. James McAvoy als de onderkoelde Professor X(avier) en de lichtjes fantastische Michael Fassbender, een Magneto waiting to explode, én bad guy Kevin - als S.S.(!)-Bacon. De knappe actie-sequences worden door regisseur Matthew Vaughn goed in evenwicht gehouden met de ontplooiing van de toekomstige rivaliteit tussen de 2 protagonisten. 'Wünderbar', zowaar!

gepubliceerd op 19 juli 2011
Een heel vlot verhaal en best aangenaam om naar te kijken. Toch kon ik de groene studio gedachte niet altijd uit m'n hoofd zetten. Ze maken tegenwoordig de perfecte fake movies.

gepubliceerd op 5 juli 2011
Vaughn X-Men is blijkbaar een gouden combinatie. Fassbender past perfect in zijn rol en geeft de film net nog dat tikkeltje extra, voor zover dat nog nodig was. Dikke tien, dik verdiend!

gepubliceerd op 21 juni 2011
Vorig jaar verraste regisseur Matthew Vaughn ons met het verfrissende "Kick-Ass" en ook met deze "X-Men: First Class" gooit hij hoge ogen; dit is de betere commerciële cinema. Voor de leken onder u, "X-Men: First Class" is de vijfde "X-Men"-film in een serie van drie opeenvolgende verhalen - "X-Men 1, 2 en 3" - en één prequel - het teleurstellende "Wolverine" - en fungeert als pre-prequel binnen deze reeks. Of anders gezegd; 'hoe het allemaal begon'. En net dat is één van de sterktes van het script; je kan zonder enige "X-Men"-voorkennis genieten van dit zeer degelijk bioscoopwerk. De verhaallijn is overigens niet de enige troef, ook de acteerprestaties zijn excellent - James McAvoy en vooral Michael Fassbender zijn perfect gecast en zelfs good-old Kevin Bacon - 'ich spreche ein bisschen Deutsch' - overtuigt. De sfeersetting is bovendien vrij donker en doet spontaan denken aan de nieuwe Batman- en/of Star Trek -films waarbij oude verhalen in handen van innovatieve regisseurs/scenaristen garant staan voor no-nonsense entertainment zonder al te veel politieke correctheid. Conclusie: "X-Men: First Class" is topcinema! Komt dat zien! Komt dat zien!

gepubliceerd op 14 juni 2011
Ik wil geen papegaai spelen, maar deze prequel heeft ook mij aangenaam verrast. Het verhaal zat goed (al moet je er net als bij James Bond soms je aandacht bijhouden, vooral tijdens de militaire vergaderingen). Wat ik vooral goed vond, was de manier waarop de verschillende mutanten worden geschetst. Net als bij Spiderman zie je hoe mensen met hun gaven worden geconfronteerd en hoe ze er met vallen en opstaan mee leren omgaan. En de special effects waren idd dik in orde :)

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel