The Fighter

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Drama
  • Sport
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2011
Release: 30/03/2011
Duur: 1u54
Synopsis : Na de tenondergang van zijn bokscarrière stort Dicky Ecklund zich in een leven van drugs en belandt voor 15 jaar in de gevangenis. Ondertussen is zijn halfbroer Mickey Ward vastberaden om bokskampioen te worden, maar die droom lijkt in duigen te vallen na een gevecht met een bijna fatale afloop. Na jarenlang geen contact te hebben gehad, komen de levens van de halfbroers weer samen als Dicky na zijn vrijlating Mickey gaat trainen voor het gevecht van zijn leven om wereldkampioen te worden. Maar het kampioenschap is niet het enige waar de broers voor vechten. Zullen de familiebanden weer hersteld worden?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.1/10 8 Ratings - 7 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film The Fighter

Trailervan de film The Fighter

Mening van de communityvan de film The Fighter

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 18 februari 2012
Hoewel deze film nooit op mijn verlanglijst heeft gestaan heb ik hem toch aangekocht. Het begin, het eerste half uur zeg maar, vind ik wel bijzonder saai, maar daarna komt de film wel op snelheid. De rollen zijn prima ingevuld met op kop Mark Wahlberg en, in mindere mate vind ik persoonlijk, Christian Bale. Het verhaal, waar gebeurd (wat ik totaal niet wist), is goed om volgen en heeft wel een verwacht einde, maar laat dat vooral de pret niet drukken. Het is een prima avondvullende film die ik warm aanbeveel. En, nog dit, de film heeft een pracht van een soundtrack, met o.a. Led Zeppelin, Traffic en Rolling Stones-nummers.

gepubliceerd op 26 december 2011
Het eerste uur is te vervelend om te bekijken. Nadien wordt het gelukkig een beetje interessanter maar alles bij mekaar opgeteld had ik deze kelk nét zo goed aan me voorbij kunnen laten gaan. Het béste is de aftiteling, om dat daar nog een klein stukje interview komt met de échte Dicky & Mickey Eklund. Dus dit toch even uitzitten, als je dan toch kijkt.

gepubliceerd op 26 oktober 2011
Fantastische 'Rocky on crack'-verfilming van het leven van bokslegende Dicky Ecklund (een gé-ni-àle Christian Bale!), die uiteindelijk zijn stille broer Mickey(Mark Wahlberg), ondanks alles, toch aan de wereldtitel zal helpen. Echt bijna alles zit hier goed: cameravoering, regie, tempo, maar het is vooral de sociaal verstoorde familiesituatie die met de aandacht gaat lopen. Voeg daarbij een soundtrack met The Breeders, Hall and Oates, Whitesnake, Wang Chung, Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Traffic, Aerosmith, Dropkick Murphys The Rolling Stones en Ben Harper en je zit gebeiteld.

gepubliceerd op 10 april 2011
Een PERFECTE film , bale was outstanding cool , camerawerk was wow en muziek was meeslepend , iedereen speeld zeer goed , ...

gepubliceerd op 1 april 2011
Het blijft voorlopig goeie films regenen : "The Fighter" een droomproject van -een uitstekende- Mark Wahlberg is een voortreffelijk vertolkte en knap in beeld gezette boksfilm (ja, alweer). Terechte oscarwinst voor Chistian Bale en Melissa Leo die voorteffelijk uitgewerkte karakters vertolken. Voeg nog een aantal zeer realistische boksscenes en een sterke soudtrack toe en je krijgt twee schitterende filmuurtjes !

Delen

Volg Cinebel