Das Weisse Band

Landen:
  • Oostenrijk
  • Frankrijk
  • Duitsland
Genres:
  • Drama
  • Oorlogsfilm
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2009
Release: 21/10/2009
Duur: 2u25
Synopsis : Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in een rustig prostestants Duits boerendorp houden de notabelen de gemeenschap in hun greep. De jongeren in het dorp proberen een eigen orde te stellen tegenover de verkrampte burgerorde. Een aantal mysterieuze gebeurtenissen die steeds meer neigen naar rituele straffen doen het dorp opschrikken. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt steeds dichter bij de verschrikkelijke waarheid.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.7/10 7 Ratings - 7 Recensies
  • 10.0/10  Quotering van Humo van de film Das Weisse Band

Trailervan de film Das Weisse Band

Mening van de communityvan de film Das Weisse Band

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 31 januari 2012
Een verhaal dat de hele tijd vragen en mysteries serveert maar geen (afdoend)antwoord geeft. David Lynch is er ook goed in. En dan heb ik de film de volle 2u15 uitgezeten. Prachtige beelden, maar dat is het dan ook. Je voelt je nooit betrokken en er zijn ook véél te véél personages. Over die voice-over heb ik niet eens. Als je een mysterie schept moet je ook een oplossing bieden. Dit is gewoon sfeerschepping, zoals de advocaten dat zo mooi in hun besluiten formuleren. Veel geschreeuw maar géén wol ! Wat een ontgoocheling.

gepubliceerd op 18 april 2010
Een heel stijlvol drama (schitterende zwart-wit fotografie) dat zich afspeelt aan de vooravond van WO I, maar Haneke blijft te vaag. Over alles een antwoord geven hoeft zeker niet, maar het omgekeerde is ook nefast. Het verhaal blijft wel beklemmend genoeg om te blijven boeien maar toch zat naar mijn gevoel hier nog meer in. De vervelende voice-over doet zeker geen goed aan de spanning en het verhaal.

gepubliceerd op 1 januari 2010
Erg beklemmend en indringend portret van een Duits boerendorp aan de vooravond van WO I. De sublieme zwart-wit-fotografie draagt daar uiteraard sterk toe bij. Ook de strakke beeldcomposities, de naakte klankband en de sterke vertolkingen zorgen voor een tastbare, voortdurend aanwezige en bijna voelbare onderhuidse spanning, die zowat tweeënhalf uur strak wordt aangehouden. Klasse!

gepubliceerd op 17 december 2009
Blijkbaar val je er voor of val je er niet voor. Voor mij 10/10. Haneke verheft zich hier op niveau Bergman of Pasolini of Takovski. Beklijvende film die me elke sekonde wist vast te houden.

gepubliceerd op 6 december 2009
Beklemmende prent. Heel erg knappe vertolkingen, zeker van de jonge acteurs.

Delen

Volg Cinebel