The Painted Veil

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Drama
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2006
Release: 07/03/2007
Duur: 2u07
Synopsis : 1922, Londen. Nadat hij ontdekt heeft dat ze hem bedriegt, neemt Walter (Edward Norton), een bekend bacteriologist, zijn vrouw Kitty (Naomi Watts) mee naar het Chinese binnenland waar hij de strijd aangaat met de cholera. Een reis tijdens dewelke zijn jonge vrouw de spiritualiteit in de echte zin van het leven en de liefde ontdekt wat ertoe leidt dat ze elkaar echt leren kennen... Edward Norton en Naomi Watts in een prachtige romantische drama.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.0/10 6 Ratings - 6 Recensies
  • 8.7/10  Quotering van Humo van de film The Painted Veil

Mening van de communityvan de film The Painted Veil

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 1 januari 2010
Op tv gezien. En van genoten. Het is een tijdloos verhaal. Ik raad aan om zeker niet te gaan kijken met al te hoge verwachtingen (en de commentaren leiden nogal tot dat). Kwetsbaar.

gepubliceerd op 3 december 2008
Behoorlijke film maar té voorspelbaar en er gebeurt "wat weinig" om écht boeiend te zijn.

gepubliceerd op 16 augustus 2007
De mooie beelden (op een tergend trage regie) en schitterende soundtrack kunnen niet verbergen dat het scenario nogal magertjes is. Het deed me soms een beetje denken aan Brokeback Mountain, alleen weet Ang Lee zonder woorden veel meer te vertellen en slaagt deze film er wel in je hart te beroeren. De topcast slaagt er niet in de mallemolen van gevoelens tot uiting te brengen. Of dit te wijten is aan de regisseur of de acteurs zelf laat ik in het midden. In al zijn kleurenpracht blijft het een kil, stoicijns en emotieloos spektakel, jammer...

gepubliceerd op 7 juni 2007
Brave, rustig voortkabbelende film die weinig potten breekt. Mooie fotografie, goede vertolkingen, aangename soundtrack. Spitsvondige vondst door het drama dat zich op het einde voltrekt, te onderstrepen aan de hand van het beroemde kinderliedje “A la claire fontaine”. De film wordt voor een stuk de nek omgewrongen door een totaal overbodige “epiloog” in Londen.

gepubliceerd op 10 maart 2007
Verzorgd gemaakt, maar oerconventioneel en daardoor ook wel een beetje saai, liefdesverhaal. Niks aan te merken op de prestaties van Ed en Naomi echter én inderdaad een heel mooie geluidsband.

Delen

Volg Cinebel