Little Miss Sunshine

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Komedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2006
Release: 29/11/2006
Duur: 1u39
Synopsis : Het verhaal van de familie Hoover. Vader Richard, een motivatiecoach, probeert wanhopig zijn stappenplan voor succes aan de man te brengen. Moeder Sheryl waakt over haar homoseksuele broer Frank, een eminente Proustkenner die net het ziekenhuis verlaten heeft na een mislukte zelfmoordpoging. Dochter Olive droomt ervan een missverkiezing te winnen en zoon Dwayne weigert een woord te spreken tot hij begint aan een opleiding bij de luchtmacht. Opa Edwin tenslotte is permanent onder de invloed van drugs. Wanneer Olive het bericht krijgt dat ze mag deelnemen aan de prestigieuze wedstrijd Little Miss Sunshine in Californië, kruipt de hele familie in een aftandse Volkswagen voor een trip die drie tergend lange dagen zal duren…
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.5/10 17 Ratings - 16 Recensies
  • 8.7/10  Quotering van Humo van de film Little Miss Sunshine

Mening van de communityvan de film Little Miss Sunshine

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 17 mei 2009
Deze film wordt hier nog geen klein beetje de hemel ingeprezen. Onterecht, wat mij betreft. Ook ik zou het een leuke familiefilm noemen maar het gênante slot haalt de film eigenlijk onderuit.

gepubliceerd op 29 mei 2007
Risicovrije familiefilm voor een zondagnamiddag. Niet indrukwekkend.

gepubliceerd op 20 april 2007
Goede film, hetzij toch een beetje overroepen. Deze film is waarschijnlijk zo succesvol omdat het thema actueel is en veel gezinnen zich er wel een beetje in herkennen. Als het regent in The USA dan druppelt het in Europa. Goed geacteerd, zonder meer, leuke plotwendingen, zonder meer, en een geestige -hetzij wat over het paard getilde- climax De familie Hoover is een bende loosers in een land waren winnen aan de orde is. Vader probeert tevergeefs zijn boek 'tien stappen naar succes' aan een uitgever! te slijten, opa zit constant aan de drugs en houdt er rare ideeën op na, zoonlief heeft zichzelf zwijgplicht opgelegd tot hij zijn doel - luchtvaartpiloot worden - bereikt heeft, en oom is een homosexuele professor die een zelfmoordpoging achter de rug heeft omdat zijn vriend er met een collega-professor vandoor is die meer succes boekt dan hem. Dochterlief droomt ervan de catwalk te overwinnen, maar ze is klein en dik en draagt een bril met glazen als confituurbokalen. Love it or hate it, ze zitten met elkaar opgescheept via hun bloedband. Wanneer ze één voor één hun droom aan diggelen zien slaan, laat ook hun busje, waarmee ze dochter naar een miss verkiezing in LA rijden, het afweten. Mooi is dat ze met elke tegenslag die één van hen meemaakt dichter naar elkaar groeien en er waarachtig een echte familieband ontstaat. Op zoek naar waarden in losgeslagen Amerika.

gepubliceerd op 14 april 2007
Schitterende komedie. Op hartverwarmende wijze volgen wij de lichtjes gestoorde familie Hoover. De acteurs en actrices spelen met zoveel liefde en respect voor hun personages dat je snel smelt voor deze familie. De film eindigt in een ongelooflijk hilarische climax. Met een brede grijns op het gezicht maken de makers het oppervlakkige en neppe kitscherige wereld van de Miss-verkiezingen belachelijk. Fantastisch!!!!

gepubliceerd op 21 februari 2007
licht en grappig, maar tegelijk verzorgd en actueel à la American Beauty

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel