Basic Instinct 2

Landen:
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2006
Release: 05/04/2006
Duur: 1u54
Synopsis : De charismatische Londense psychiater Michael Glass bevindt zich aan de top van zijn carrière en staat hoog aangeschreven bij zijn collega's en kennissen. Wanneer detective Roy Washburn aan hem vraagt om een vrouw te evalueren die iets te maken heeft met de moord op een beroemde sportman, betekent dit het begin van een manipulatief en vlijmscherp machtsspel. Want de vrouw is niemand minder dan de bloedmooie Catherine Tramell, de Amerikaanse schrijfster wiens fictie de realiteit overtreft. Haalt de rationaliteit het op de primaire instincten en heeft de sluwe Tramell eindelijk haar gelijke gevonden?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.6/10 8 Ratings - 8 Recensies
  • 2.5/10  Quotering van Humo van de film Basic Instinct 2

Mening van de communityvan de film Basic Instinct 2

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 22 juli 2014
Blijft dit na het herbekijken nog steeds een goede film vinden. En blijf ook bij mijn eerste commentaar een goede Stone en Thewlis, een wat mindere Morrissey. Commentaar 2006: Het verhaal zit goed, dat door de vele wendingen erin blijft boeien en een zeer verrassend einde heeft. Sharon Stone is als vanouds in deze prent, en doet het net zo goed als in nummer 1, wat niet van haar tegenspeler, David Morrisey kan worden gezegd, hij komt niet overtuigend over. David Thewlis daarentegen is heel goed in zijn rol en verdiend eerder te worden vernoemd op de hoes dan Morrisey. Al bij al heb ik wel genoten van deze film, maar toch blijft Basic Instinct van Paul Verhoeven een hoogtepunt, waar deze film niet aan kan tippen.

gepubliceerd op 11 december 2006
met weinig verwachting beginnen kijken op dvd... en moet toch zeggen dat ik dit een super psych-ero-triller vond! een goed en sterk verhaal,met toch een indrukwekkend mooie stone! soms wat langdradig...maar toch goed.

gepubliceerd op 17 april 2006
t Valt voor mij een beetje tussen twee stoelen. Ik vind hem niet echt goed, maar eigenlijk ook niet echt slecht. Probleem is dat we meer dan 10 jaar hierop hebben moeten wachten en dat dat ervoor zorgde dat de verwachtingen hooggespannen waren. Mocht BI2 rond 1995 gedraaid zijn, zou hij er in de golf van erotische thrillers van dat moment zeker bovenuit gestoken hebben. Als je deze film niet té serieus neemt, staat hij garant voor twee uur leuk entertainment. Ik wil er wel nog aan toevoegen dat ik persoonlijk heel graag de BI2 van David Cronenberg zou gezien hebben...

gepubliceerd op 13 april 2006
Met spijt in het hart moet ik deze film zwak quoteren, de film is langdradig en saai... Sharon Stone speelt film naar behoren, maar David Morissey mist het charisma van Michael Douglas. Je moet tot helemaal het einde wachten alvorens de plottwist je ook maar iets vermaakt... zeer zwakke film of misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen?

gepubliceerd op 13 april 2006
Deze sequel had er beter niet geweest, BI2 is niet noemenswaardig. Sharon Stone mag er nog altijd wezen voor haar leeftijd, meer valt er niet te vertellen. Veel slaapwekkende momenten en dan naar het einde toe een rush aan "actie" omdat het filmrolletje op was...

Delen

Volg Cinebel