Three Kings

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1999
Release: 15/03/2000
Duur: 1u54
Synopsis : Maart 1991, de Iraakse woestijn. Kapitein van de speciale strijdkrachten Archie Gates, sergeant Troy Barlow, chef sergeant Elgin en soldaat Conrad Vig hebben hun tijd doorgebracht in een afgelegen militair kamp. terwijl de wapenspecialisten de problemen van de golfoorlog regelden. De onpersoonlijkheid van deze oorlog maakte van hen gedemotiveerde en van slag gebrachte mannen. Nu het staakt het vuren officieel is, is hun enige bezorgdheid deze pagina uit hun leven zo snel mogelijk om te draaien en naar hun land terug te keren. Archie Gates is een militair met een carrière wiens ervaringen in verschillende wereldconflicten van hem een cynisch, onverschillig en koppig man maakten. Troy Barlow is een jonge reservesoldaat die erg competent en oprecht is. Hij gelooft in zijn missie en is erg fier dat hij ingezet wordt om zijn vaderland te dienen. Sergeant Elgin staat vrij onverschillig tegenover zijn activiteiten in het burgerlijke en het militaire leven. Zijn christelijk geloof en stoïcisme dwingen veel respect af bij allen. Conrad Vig is een heethoofd. Het leger heeft hem de mogelijkheid gegeven ten volle zijn zin voor avontuur en gevaar te bevredigen. Hij is zich weinig bewust van de politieke implicaties van deze oorlog, hij is een tikkende tijdbom. Terwijl de Amerikanen zich voorbereiden om het kamp te ontmantelen en hun mannen terug naar huis te sturen. komen Troy, Elgin en Conrad onverwacht in het bezit van een kaart die de bergplaats van Koeweitse goud, gestolen door de Irakezen, vermeldt. Archie Gaies wordt op de hoogte gebracht van het bestaan van het goud, neemt de drie mannen onder zijn bevel en besluit een geheime missie te organiseren met het doel de buit te bemachtigen. Hoewel ze dit manoeuvre aanvankelijk ais klein bier beschouwden, zullen zij - voor de eerste keer tijdens deze oorlog - geconfronteerd worden met de reële interne conflicten van het volk. dat zich onderling begint af te maken...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.5/10 9 Ratings - 9 Recensies

Foto's van de film Three Kings

Mening van de communityvan de film Three Kings

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 25 juni 2008
Bijzonder ongewone film die op verschillende poten hinkt - en dat is niét pejoratief bedoeld. Soms absurd, naïef (hoe gaan ze dat goud in 's hemelsnaam ongezien in de US krijgen ?), grappig, wrang, keihard... De beelden zijn fe-no-me-naal ! Ongewone kleuren, het onderwerp in kleur (soms een "verkeerde" tint) en de rest in mono, vervormingen... Ik kan deze film niet meteen met deze of gene vergelijken. Is het goed ? Dàt zeker ; een must zelfs voor iedereen die van FILM houdt !

gepubliceerd op 14 juli 2000
Deze film werd omschreven als grappig,en dat is hij ook. Maar bovenal kom je buiten met het idee waarom de Golfoorlog eigenlijk begonnen is. Je ziet ook de volledige andere kant van de oorlog waarin de Amerikanen eens niet zo goed uit de verf komen. Ook een film die je doet nadenken wat de media er allemaal voor over heeft om met een spectaculair verhaal te kunnen uitpakken.Een film waarmee je kan lachen maar achteraf erg stil van wordt.

gepubliceerd op 26 juni 2000
Maf, zot, flitsend, grappig, ontroerend, wervelend, meeslepend, fenomenaal, fantastisch, grandioos, en weet ik nog wat meer. David O. Russell had met 'Spanking The Monkey' en 'Flirting With Disaster' bewezen dat hij komedies kon maken. Maar dit is veel meer. Hier toont hij dat hij ook een oog heeft, dat hij kan regisseren. Verdorie wat een film. En George Clooney is een grote! Zeg dat ik het gezegd heb. Zelden zo'n grappige oorlogsfilm gezien. En zelden een oorlogsfilm gezien die je meer aan het denken zet. Efficiënt dus ook.

gepubliceerd op 13 mei 2000
duidelijk één van de betere films van de laatste jaren. Three Kings is origineel, grappig en aangrijpend. Een schitterende prent met een interessant verhaal. (10/10)

gepubliceerd op 30 april 2000
Het verhaal is nogal onwaarschijlijk maar er zitten wel een aantal goede en spannende fragmenten in. De film laat ook de andere kant van de medaille van de Golfoorlog zien en laat je nadenken over hoe de bevolking achterblijft als de Amerikanen zich terugtrekken.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel