Oz The Great and Powerful

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Fantasie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2013
Release: 13/03/2013
Duur: 2u07
Synopsis : Wanneer Oscar Diggs, een obscure goochelaar uit het circus met een dubieuze ethiek, weggeblazen wordt uit het stoffige Kansas naar het levendige Land van Oz, denkt hij dat hij in de hemel is terechtgekomen. Tenminste tot hij de drie heksen, Theodora, Evanora en Glinda ontmoet, die niet helemaal overtuigd zijn dat hij de fantastische grote tovenaar is die iedereen had verwacht. Oscar wordt tegen zijn wil meegetrokken in de problemen die het Land van Oz en de inwoners kennen, waardoor hij moet ontdekken wie goed of slecht is voor het te laat is. Oscar gebruikt zijn magische kunsten en probeert een grote en machtige tovenaar te worden, en tegelijkertijd ook een beter mens...

Trailersvan de film Oz The Great and Powerful

Mening van de communityvan de film Oz The Great and Powerful

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 19 augustus 2013
Raimi waagt zich aan een sprookjesachtige kinderfilm ... wie had dit kunnen denken :) Persoonlijk vind ik dat de originele film uit 1939 onevenaarbaar is. Deze vind ik dan wel weer een pak beter dan The Wiz uit 1978 Met Michael Jackson en Diana Ross. De intro vond ik hoogst origineel en inhoudelijk sterker dan de rest van de film. T`is overduidelijk een film waar de makers van de digitale beelden veel plezier aan hebben beleeft en zij dus de echte magiers waren van deze film Voor de rest is het een mooi kinderverhaal. China girl en het gevleugelde aapje konden me het meeste bekoren. De wicked witches vond ik na een tijd uiterst irritant. Ik had gehoopt dat Franco terug zou keren naar Kansas , zoals in het origineel. Niet slecht maar niet bepaald my cup of tee :)

gepubliceerd op 9 mei 2013
Knappe film met een reeds bestaande, maar toch orrigineel ingevulde verhaallijn. fantastische special effects en knap acteerwerk. Spijtig genoeg was hij niet meer in 3D beschikbaar want ik twijfel er niet aan dat de effecten zeker tot hun recht zijn gekomen. Zeker een aanrader voor wie van fantasy houd!

gepubliceerd op 23 maart 2013
Toegegeven, ik wist niet veel af van "The wizard of Oz" voor ik naar deze "Oz,the great and powerful" ging kijken, maar na een blik op het www bleek de film qua verhaal toch een meer dan behoorlijke prequel te zijn. Bovendien is deze prent echt een prachtige fantasyfilm. Wil je in een magische wereld belanden, dan is deze "Oz, the great and powerful" een aanrader. Prima decors, goede special effects, soms wat moraliserend (typisch Disney?), maar toch ook flink wat lichte en humoristische momenten. Voeg daar nog een goede (en toch vrij bekende) cast aan toe and voila... let the show begin ! ;)

gepubliceerd op 4 maart 2013
Ik ben naar de avant-Premiere geweest in 3D Echt de max ZEKER IN 3D. Deze film zal lang uitverkocht zijn.

gepubliceerd op 19 februari 2013
Ik kan niet wachten op deze film, weet iemand wanneer de Avant-Premieres van start gaan??? - Sam-

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel