Headhunters

Originele titel: Hodejegerne
Land:
  • Noorwegen
Genres:
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
Publiek: 12+
Jaar: 2011
Release: 25/07/2012
Duur: 1u38
Synopsis : Roger Brown lijkt het allemaal te hebben. Hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen en bovendien is hij getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana, met wie hij samenwoont in een prachtig, veel te duur huis. Maar hij leeft boven zijn stand en om zijn hoofd financieel boven water te houden, steelt hij kunstwerken. Op de opening van de galerij van zijn vrouw stelt zij hem voor aan Clas Greve. Greve is niet alleen de perfecte kandidaat voor een nieuwe rekruteringsopdracht, hij is ook de bezitter van één van de meest gegeerde schilderijen uit de modern kunstgeschiedenis. Roger ruikt zijn kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt zijn grootste slag ooit voor.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.5/10 12 Ratings - 6 Recensies
  • 6.0/10  Mening van Cobra van de film Headhunters

Trailervan de film Headhunters

Mening van de communityvan de film Headhunters

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 25 april 2013
Eigenlijk vind ik deze film eerder een komedie dan een thriller/misdaadfilm. En de Scandinavische misdaadfilms zijn altijd heel goed, maar in komedies toch blijkbaar iets minder. Vond het allemaal een beetje overdreven. Geef mijn maar de pure misdaadprenten uit het Hoge Noorden, alleszins beter dan dit.

gepubliceerd op 2 november 2012
Allemachtig, wat is me dit voor een rommelig zootje ? Iémand in staat om de vele twists en "plots" en "nevenplots" te verklaren ? Hoewel de film al als dvd bij mijn vaste videotheek lag reed ik vorige nacht nog van Brugge naar De Sfinks in Gent. Voorstelling om 22u30, "we" waren met 4 man (ZONDER paardekop) in het zaaltje. Ik kan het verhaal niet navertellen (als ik dat al zou willen doen) omdat ik rap de draad kwijt was. En ga nu aub JO NESBO ook niet "overraten" hé. In december 2011 heb ik zijn "DE SNEEUWMAN" gelezen. DIT is een samenvatting van de plot : een seriemoordenaar maakt in het WINTERSE SCANDINAVIE (-20° ? -30° ? Dag & nacht donker of minstens duister...) télkens voor hij één van zijn slachtoffers naar de andere wereld helpt.....EEN HEUSE SNEEUWMAN voor het raam van dat slachtoffer. Even nadenken. Hoe langt duurt het om, àlléén, een "ernstige" sneeuwman te rollen ? 1 Supergrote en zware bol, een tweede wat kleinere bol, en - tenslotte - een kleine bol als hoofd. Die je wél alle 3 op mekaar moet stapelen. Verder de kooltjes, takjes, de bezem, etc.... MINSTENS een uur, schat ik, en als er geen verse sneeuw gevallen is kun je met bevroren sneeuw ook geen sneeuwpop maken hé ? Bovendien ben je na het maken van zo'n sneeuwman toch wel éven "het gat af".... En WAAROM zou je daar méér dan een uur onnodig rondhangen ; de kans op ontdekking is dan wel héél groot. Kortom : vlot geschreven maar compléét ongeloofwaardig. Hier is het van hetzelfde laken een broek. Veel high tech & bijhorend jargon waar niemand een broeks- of vissersknoop kan aan vastkopen, een verhaal waarbij je de hele tijd achterop hinkt. Waarschijnlijk omdat de film té weinig informatie gééft om het verhaal te kùnnen snappen (bij een boek kun je al eens een hoofdstuk herlezen, hé ?).... "Het succes" van de Scandinavische Thriller komt voor een groot deel voor rekening van het echtpaar Sjöwall & Wahlöö. Hun in 1965 verschenen "De vrouw in het Götakanaal" was een klapper maar al na een paar boeken ging ik me verschrikkelijk ergeren (toén al, in de jaren '70 van de vorige eeuw) aan hun totààl niét ter zake doende linkse PROPAGANDA. Wat hadden dié 2 oogkleppen op. Enfin, links lullen en rechts zakken vullen, naar ouder gewoonte....? Hun laatste boek, "De Terroristen", was zelfs het lezen niet meer waard. (Ik heb ze hier wél alle 12 staan, de délen (net zoals ik verschillende délen van ED McBAIN = "Steve Carrella met zijn dove vrouwke heb, van "Zwarte Beertjes") + de vrouw heeft het, na het overlijden van haar man, nog een paar keer alléén of samen met een co-auteur geprobeerd. Ik heb verschillende van die boeken maar ze zijn ZO flauw dat ik ze al làng vergeten ben.) Deze film is géén aanrader. Om te beginnen begrijp je er geen snars van (ikke toch niet) en is het middendeel zo saai als maar mogelijk is. Wat natuurlijk niét betekend dat ik niet méér boeken (2e hands) van Nesbo ga kopen maar zonder mij (nog) veel illusies te maken.

gepubliceerd op 21 augustus 2012
Deze film vindt een erg goed evenwicht tussen spanning en humor, en verveelt geen minuut. Aksel Hennie draagt deze film alsof hij nooit iets anders gedaan heeft, maar ook de andere acteurs doen met veel verve hun ding. En nu op zoek naar het boek!

gepubliceerd op 14 augustus 2012
De Scandinavische filmindustrie scheert al enkele jaren hoge toppen en "Headhunters" is hier geen uitzondering op. Het betreft dan ook een intelligente film met een degelijk script en dito vertolkingen. Een ware verademing tussen het overaanbod van Hollywoodbandwerk. Aanrader! 8/10

gepubliceerd op 8 augustus 2012
Hoewel de film veelbelovend uit de startblokken schiet en de regisseur gaandeweg zelfs een Hitchcockiaanse spanning weet op te bouwen, zakt die na een uur langzamerhand weg, om dan pakweg het laatste halfuur zodanig in overdrive te gaan dat de fun helemaal wegebt en de geloofwaardigheid compleet zoek geraakt. Ondanks de puike vertolkingen blijft er weinig hangen… Dat er een Amerikaanse remake komt, staat nu al in de sterren geschreven.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel