Adem

Land:
  • België
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2010
Release: 08/09/2010
Duur: 1u40
Synopsis : 'Adem' vertelt het verhaal van Tom en Lucas, twee broers die lijden aan een genetische ziekte die hun longen langzaam sloopt. Tom worstelt met zijn korte levensverwachting maar in het ziekenhuis ontmoet hij Xavier, een kerel die lijdt aan dezelfde ziekte maar die zich gedraagt als een rasatleet. Zijn levenslust straalt af op Tom. Xavier is een onverbeterlijke optimist, zelfs wanneer zijn lief Anneleen hem laat zitten. Tom valt op zijn beurt voor de eigenzinnige Eline die al maanden in een quarantaine kamer zit. Ze kunnen elkaar niet aanraken maar toch beginnen ze een romance...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.4/10 5 Ratings - 6 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film Adem

Trailervan de film Adem

Mening van de communityvan de film Adem

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 25 juli 2011
Ook deze film is (zoals wel vaker gebeurd met Vlaamse films) wat overroepen. Veel ongeloofwaardige scenes.

gepubliceerd op 25 september 2010
Een eenvoudige, maar prachtige en aangrijpende film die me tot het einde in spanning heeft kunnen houden. Opnieuw een sterke Vlaamse film met een uitmuntende cast. Wat ik ook zo goed vond, is dat de personages niet van karton zijn, maar mensen van vlees en bloed met hun positieve en minder positieve kanten. Sterk debuut van Hans Van Nuffel !

gepubliceerd op 15 september 2010
adem geeft mij na vertoning het verdomde gevoel dat ik had na la meglio juventu die ik 3 keer gezien heb en nooit genoeg;beklijvend men kan er niet genoeg haiku's van maken.In 5,7,5, lettergrepen een oorverdovend gevoel (en leven) verlangend weergeven. geen bleu, maar gemazzeld door het leven.Karachi, Panthos, Athene op u wacht ik.

gepubliceerd op 6 september 2010
Aardig debuut, dat het Oostends filmfestival mocht openen en al meteen aantoonde dat dit wel eens tot een publiekslieveling zou kunnen uitgroeien de volgende weken. Behoorlijk in beeld gebracht en een fijn kransje acteurs (vooral Stef Aerts is een revelatie), maar toch hapert er redelijk wat : zo zijn de nevenpersongaes wel heel erg opgetrokken uit clichés, de kern van het verhaal (het dagelijkse gevecht met het leven en zichzelf van een jonge muco-patient) zit behoorlijk snor, maar ook hier zijn de tweede en derde verhaallijnen nogal zwakjes. En of het nu de bedeoling was of niet, geen idee, maar om de één of andere reden "pakt" de film je ook niet. Alles bij elkaar toch de moeite waard, ook omwille van de knappe muziek (Spinvis en Geike Arnaert!).

gepubliceerd op 6 september 2010
Zaterdag op filmfestival van Oostende Adem bekeken. Mooie, gestructureerde regie, indrukwekkende cast, meeslepende muziek. Dit is een film die u moet gezien hebben! Een loodzwaar thema wordt hier op een vlotte, toegankelijke manier in beeld gebracht, dynamisch en to the point. Blijft aan de ribben kleven!

Delen

Volg Cinebel