Cell 211

Originele titel: Celda 211
Landen:
  • Spanje
  • Frankrijk
Genre:
  • Thriller
Publiek: 16+
Jaar: 2009
Release: 12/05/2010
Duur: 1u30
Synopsis : Juan Oliver is een ambitieuze, net beginnende, gevangenisbewaker. Op zijn eerste dag komt hij iets eerder, zodat men hem een beetje kan inwerken. Tijdens de rondleiding raakt hij echter per ongeluk buiten westen. De anderen leggen hem in een nabije leegstaande cel, nr. 211, om hem op te lappen. Maar dan breekt er een grote opstand en rel uit in de gevaarlijke FIES-sectie, en Juan zit vast in de cel. Nu moet hij zien te redden in de cel...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    Er zijn niet voldoende recensies (2)

Mening van de communityvan de film Cell 211

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 23 augustus 2012
Gebalde gevangenisthriller waarin Monzon toont de regieteugels stevig in handen te hebben, en met het bijna 'over-the-top' einde geeft hij al een mooi visite-kaartje af voor Hollywood. De rechttoe-rechtaan aanpak houdt de kijker in de ban, en door de korte flashbacks naar de thuis-sfeer (met vrouw en aanstaande baby) van Juan krijg je toch nog een beetje lucht. De politieke lading blijft beperkt, zodat ook niet-geInformeerde kijkers makkelijk kunnen volgen(goeie vondst trouwens, dat ETA-dilemma!) Cinematografisch niet hoogstaand, ook de soundtrack is beperkt: er is duidelijk echt op plot en acteurs gemikt, en daar slaagt Monzon dan ook met vlag en wimpel. Kort, krachtig, rauw, intens, origineel: het is niet verwonderlijk dat het in Spanje met Goya's werd overladen. En de onvermijdelijke US-remake wordt op dit moment ingeblikt door 'Crash'-regisseur Paul Haggis. Maar check eerst deze uit.

gepubliceerd op 9 februari 2012
Blijkbaar een beetje over het hoofd gezien maar dit is écht wel een goeie film. Hard ? In my humble opinion mocht het nog (véél) harder en rauwer zijn ; we zitten hier wél in DEN BAK, hé ! Tussen het crapuul ; met mensen die geen illusies meer hebben, niets meer te verwachten hebben... De 2 hoofdrolspelers zijn gewoon super.
  • 1

Delen

Volg Cinebel