Scoop

Land:
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Misdaad
  • Komedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2006
Release: 01/11/2006
Duur: 1u36
Synopsis : Net voor hij stierf, stond journalist Joe Strombel op het punt belangrijke informatie te achterhalen over de identiteit van de gevreesde "Tarot Card Killer". De Amerikaanse studente Sondra is voor haar studie op zoek naar een interessant onderwerp en wordt toevallig met de zaak geconfronteerd. Tijdens een hypnoseshow van de magiër Sid Waterman kan ze plots communiceren met de overleden Joe. Vanuit het hiernamaals spoort hij Sondra aan het onderzoek verder te zetten. Met tegenzin beslist Sid Sondra bij te staan in haar zoektocht. Het spoor leidt naar de knappe Britse aristocraat Peter Lyam. Sondra kan moeilijk aan zijn charme weerstaan. Kiest ze voor de liefde of voor de primeur?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.0/10 3 Ratings - 3 Recensies
  • 5.0/10  Quotering van Humo van de film Scoop

Mening van de communityvan de film Scoop

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 22 april 2007
Goede Woody Allen film. Veel fijne britse zwarte humor. Goed geacteerd en het is een plezier om Woody Allen nog eens te zien acteren. Enig minpunt is de vertaling naar het nederlands. Deze is bij momenten zeer slecht waardoor de "pointe" van de humor niet tot z'n recht komt. Voor alle Woody Allen fans, beperk je tot de engelse versie en vergeet de nederlandse ondertiteling.

gepubliceerd op 9 november 2006
Na De Palma en god-grootmeester STANLEY KUBRICK vult ouwe Woody perfekt de drievuldigheid der misantropie aan. Na het fenomenale "Match Point" mag het wel even lichter alhoewel de rode draad van het doodsdenken ook hier verderloopt met lekker zwarte humor(de Styx-cruise!!!). Dit is natuurlijk "London Murder Mystery" met een heerlijke Scarlett en een zich duidelijk amuserende Wolverine. Onvermijdelijk zijn het narcissisme van Woody, zijn "déjà-entendu" one-liners en de kritiek op "the ruling class". Right, maar dat is nog geen reden om hem af te schrijven want zelfs een theekransje-light met Woody gaat er zoveel lekkerder in dan de hopen dwaze komedies die we niet willen gaan zien wegens té komedie-komedie.

gepubliceerd op 4 november 2006
Ondanks het feit dat Woody over een nieuwe muze lijkt te beschikken (en wat voor één !) slaagt hij er toch -alweer- in om een ongelooflijke stinker in onze zalen te droppen. Zowat de minst grappige comedie van het jaar, karikaturaal vertolkt en rommelig in beeld gebracht. Zelfs doorwinterde Scarlet-fans blijven beter even op hun honger ("The Black Dahlia" en "The Prestige" zijn op komst) zitten, dit lijkt nergens op.
  • 1

Delen

Volg Cinebel