Tarkus

Tarkus
  • Membre depuis le 07/05/2008
  • Nombre de critiques : 1040
Publié le 21 décembre 2014
Meer dan 5 jaar is het al geleden dat ik deze film heb gezien, maar nog steeds vind ik hem indrukwekkend. Een prachtig verhaal is en blijft het, maar ook een verhaal dat je doet huiveren. Ik kan er niet meer over vertellen zonder wat te verklappen van het eigenlijke verhaal en doe het dus ook niet, aan jullie om de film te bekijken en te beoordelen. Teleurgesteld zal je zeker niet zijn !! Commentaar 2009: Wat een indrukwekkende film is dit, werkelijk subliem. Het verhaal, de vertolkingen, prachtig samenspel van Kevin Bacon en Christian Slater, maar ook een geweldige Gary Oldman, alles zit goed in deze prent. Het verhaal is zo pakkend dat je je laat meeslepen zonder dat je er erg in hebt, vooral de prestatie van Kevin Bacon pakt je, werkelijk subliem wat hij hier doet. Dat deze film niet meer aandacht heeft gekregen is echt niet te begrijpen, want dit is een stukje cinema van de bovenste plank !! Om te begrijpen waarom ik zoveel lof voor deze film over heb raad ik jullie aan hem te bekijken, jullie zullen me zeker geen ongelijk geven. Bij 'Million Dollar Baby' had ik na het bekijken van de film een moment nodig om ervan te bekomen, deze film had hetzelfde effect. Triest verhaal, maar zo prachtig gebracht.. Topper !!!!

Publié le 21 décembre 2014
Een vampierenfilm, maar dan een heel bijzondere. Overtuigen kon de film me niet in zijn geheel, daarvoor vond ik het verhaal wat te rommelig en te zwak. Tilda Swinton daarentegen kon me wel boeien, ze doet het zoals gewoonlijk weer steengoed, en bewijst dat ze elk genre aankan. Maar ik heb de film vooral uitgekeken door de prachtige soundtrack, echt zeer mooi, maar wel voor gitaarliefhebbers.. Denk dat liefhebbers van de vampierenfilms zoels we die tegenwoordig kennen à la Vampire Diaries en zo verder, wel teleurgesteld gaan zijn als ze dit zien...

Publié le 20 décembre 2014
Ik vond dit wel een mooie film. Maar was vooral verrast door het verhaal, dat me totaal onbekend was, maar het maakt de film wel des te interessant. De vertolkingen vond ik best geslaagd, zowel van Nicole Kidman als van Tim Roth (als Rainier). Kortom: de prent is me beter meegevallen dan ik had verwacht en bovendien nog goed gemaakt ook. Een aanrader, misschien, maar ik begrijp ook wel dat het onderwerp niet in ieders smaak zal vallen. Aan U de keuze dus....

Publié le 20 décembre 2014
Redelijk goed misdaaddrama met een goede cast waaronder toch wel enkele grote namen zitten; Clive Owen, Marion Cotillard en James Caan o.a. Ook onze eigenste Matthias Schoenaerts is van partij, zij het in een wat kleinere maar daarom niet onbelangrijke rol. De film heeft me zeker niet verveeld, al was het scenario toch voor verbetering vatbaar. Het verhaal speelt zich af begin jaren '70 en dan is het niet verwonderlijk dat je daarbij de muziek uit die tijd hoort, de soundtrack is bijgevolg wel een pareltje, met o.a. Lou Reed, Cream en The Rubettes.

Publié le 19 décembre 2014
Ik had van deze film veel meer verwacht, ik kijk er zelfs al een tijdje naar uit, maar het is me toch erg tegen gevallen. De speciale effecten zijn redelijk tot goed, en de beelden van de stormscènes spectaculair. Maar voor een goed verhaal moet je deze film niet kijken, en ook al niet om de vertolkingen, want verhaal en acteerprestaties zijn beneden alle peil. Leuk om de film te bekijken alleen voor de storm, maar verder zijn we dan wel uitgepraat. Sarah Wayne Callies, was voor mij de enige bekende naam in deze film ('Prison Break' en 'The Walking Dead'), maar ook zij doet het hier niet naar behoren, ze is stukken beter in de beide reeksen die ik net noemde.

Newsletter Cinebel

Suivez Cinebel