ubisimpson

ubi simpson
  • 44 ans
  • Membre depuis le 06/05/2006
  • Nombre de critiques : 308
Publié le 29 mars 2015
Ik ga nu al enkele jaren naar de bioscoop en "Still Alice" is een film waar ik echt stil van ben geworden. Ok, het onderwerp is zwaar, dat kan je al afleiden, maar de manier waarop het verhaal van Alice wordt weergegeven is bijzonder. Het is eenvoudig, heel herkenbaar, maar oh zo fantastisch in scène gezet. En de acteerprestaties zijn subliem, en dit geldt zowel voor Julianne Moore (die eindelijk eens een Oscar heeft gewonnen door haar hoofdrol in deze film) als de andere leden van de cast. Adembenemende prent die aan me is blijven kleven.

Publié le 21 mars 2015
Net zoals bij de eerste film uit de Divergent-reeks, krijg je opnieuw waar voor je geld. Het verhaal zit goed, de special effects zijn super, de emoties zijn opnieuw redelijk diepgaand (voor het genre). De film boeit van begin tot het einde. Wie de avonturen van Tris en Four al eerder kon smaken, zal zeker en vast smullen van "Insurgent"

Publié le 7 mars 2015
Zoals de trailer al aangeeft, is "Wild" een roadmovie, waarbij het hoofdpersonage Cheryl Strayed zowel fysiek als psychisch een enorm traject aflegt. Is dit een blockbuster met special effects? Nee, het is een mooi, menselijk en bij momenten aangrijpend relaas (bovendien nog gebaseerd op een waargebeurd verhaal). De beelden zijn prachtig en de acteerprestaties sterk (de 2 Oscarnominaties waren volgens mij terecht). Een pareltje voor de liefhebbers van het genre.

Publié le 7 février 2015
Onlangs las ik dat "Jupiter Ascending" massaal werd afgekraakt op een filmfestival. De vraag die ik me dan stel is, of dit aan het genre lag, of aan de prent zelf. Een filmfestival associeer ik nl. meestal met ernstige en kunstzinnige films, terwijl "Jupiter Ascending" toch duidelijk een actie-en SF-prent is. De actie knalt trouwens van het scherm en de special effects zijn (alvast in de digitale versie) om duimen en vingers van af te likken. Klopt het verhaal? Misschien niet altijd, maar echt storen deed het me niet. Als je een leuke en onderhoudende SF-film zoekt, kom je met "Jupiter Ascending" alvast aan je trekken.

Publié le 31 janvier 2015
Af en toe verlaat ik na het zien van een film de bioscoopzaal met een krop mijn keel... En dat was ook het geval met "The imitation game". Normaal gezien zeggen films waarin er sprake is van oorlog me helemaal niets, maar in dit geval gaat het om een prent die gebaseerd is op het leven van Alan Turing, een wiskundige die tijdens de Tweede Oorlog een toestel ontwikkelt dat de geheime berichten van de nazi's kan ontcijferen. Bovendien draagt Alan nog flink wat persoonlijke problemen met zich mee... De acteerprestaties zijn echt fantastisch, en vooral Benedict Cumberbatch verdient in mijn ogen een Oscar (of toch minstens een nominatie voor een filmprijs) voor zijn rol als Alan Turing. Het verhaal is echt geloofwaardig, de decors zijn goed uitgewerkt en de film biedt daarnaast nog een mooie boodschap. Pakkende prent !

Newsletter Cinebel

Suivez Cinebel