marCCo

marCCo
  • Membre depuis le 05/05/2006
  • Nombre de critiques : 370

Utilisateur qui me suit de l'utilisateur marCCo

Publié le 20 décembre 2014
Na het half geslaagde "Noah" eerder dit jaar krijgen we voor kerst nog een stukje bijbel geschiedenis cadeau. Ridley Scott kroop achter de camera in de hoop van zijn monstersucces "Gladiator" nog eens te herhalen, maar ik vrees er toch een beetje voor. "Exodus" blinkt uit in spectaculaire effects en een paar indrukwekkende massa-actiescenes, maar stelt heel erg teleur op verhalend vlak. Bale is behoorlijk goed als Mozes, de rest van de cast stelt hopeloos teleur. En met zijn 2u22 is de film gewoon ook veel te lang. Teleurstellend openingsweekend in de VS en dat zal het einde betekenen van de korte bijbel-revival. Daar zijn we alvast niet rouwig om...

Publié le 14 décembre 2014
Zeer sympathiek filmpje dat gedragen wordt door puike vertolkingen van Mark Ruffalo en Keira Kneightley als respectievelijk een uitgerangeerde producer en een onbekend zangeresje die beiden de draad van hun ontregelde leven proberen op te pikken in - een alweer zeer mooi gefotografeerd- New York.

Publié le 30 novembre 2014
Ha, de rechtbankthriller! In de jaren 90 kregen we de ene na de andere Grisham-verfilming op ons afgevuurd, deze "Judge" had in het rijtje niet misstaan. Centraal staat een moordproces waarin de lokale rechter (Duvall) de beschuldigde is en verdedigd wordt door een gehaaide yuppie-advocaat (Downey Jr) en tevens zijn zoon. Een hoop familie-intriges en oude liefdes krijgen we er gratis bovenop. Slecht is het allemaal niet, maar dit wordt met zoveel respect voor het genre afgehaspeld dat het geheel vrij statisch en -bah ja- zelf wat oubollig aanvoelt. Maar hé, deze oude zak kon het best wel hebben!

Publié le 29 novembre 2014
Twee maanden na het schitterende "The Equalizer" krijgen we een alweer excellente wraakfilm op ons bord. Keanu is uitstekend gecast als de ex-hitman van de russische maffia die een persoonlijke rekening te vereffenen heeft met de zoon (Alfie Allen) van zijn voormalige baas (Michael Nyqvist). Het verhaaltje dient enkel als kapstok om een hypergestilleerde geweldorgie op u los te laten. De geweldballetten krijgen hun choreografie mee op de tonen van een supersoundtack (o.a. Marilyn Manson) en de supportcast is om van te smullen (Dafoe, Leguizamo, Moynahan...). Alsof dat nog niet genoeg was om je nu al richting zaal te reppen:nachtelijk New York (met een speciale "rol" voor de Flatiron Building) zag je nog nooit zo mooi als hier! De coolste en één van de beste van dit jaar, da's "John Wick"!

Publié le 23 novembre 2014
Puik stukje britse feelgood-cinema met een fantastische cast en een waanzinnig straffe soundtrack. 1985: het jaar van de grote mijnstakingen en ook het jaar dat aids lelijk huis hield in de gay-community. Beide zware onderwerpen komen hier mooi samen in een hartverwarmend verhaal. Sociale cinema met het hart op de juiste plaats (denk ook aan "Brassed Off" of "The Full Monty". En vooral een zeer goeie, kleine film!

Newsletter Cinebel

Suivez Cinebel