Actualités

SM-RECHTER bereikt de kaap van 100.000 bezoekers

Publié le 8 mai 2009 dans Actu ciné

Zondagavond werd in Metropolis Antwerpen de 100.000ste toeschouwer van SM-Rechter op champagne getrakteerd.

Complete verrassing voor Luc Doms (44)uit Brasschaat die vanavond in Metropolis Antwerpen naar SM-Rechter kwam kijken.  Filmregisseur Erik Lamens en hoofdacteurs Gene Bervoets en Veerle Dobbelaere verwelkomden hem met een fles champagne en bioscooptickets.  Luc is immers de symbolische 100.000ste persoon die naar de film van Erik Lamens kwam kijken.   
Luc is fan van de Vlaamse film en wou dan ook persé ‘SM-Rechter’ zien.  Hij overhaalde An Gilops (44) en haar dochter Emilie Meulemeester (17) dan ook zonder moeite om naar de laatste nieuwe Vlaamse film te gaan kijken... met een onverwachte verrassing als gevolg.

SM-Rechter is de eerste Vlaamse film die dit jaar de kaap van 100.000 bezoekers behaalt.  De film draait sinds 11 maart op 19 kopijën in heel Vlaanderen en Brussel en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).  Na 6 weken bioscooprelease speelt SM Rechter nog steeds op hetzelfde aantal kopijën wat zeer uitzonderlijk is.  Op 4 juni gaat de film in Nederland in première.

SM-Rechter is de eerste langspeelfilm van regisseur Erik Lamens met Gene Bervoets en Veerle Dobbelaere in de veeleisende hoofdrollen.  Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Mechelse rechter Koen A. die veroordeeld werd voor slagen en verwondingen en aanzet tot prostitutie van zijn vrouw Magda.  Het was in 1997 één van de meest ophefmakende en omstreden strafzaken in België.

De film werd geproduceerd door Caviar Film (‘De Smaak van De Keyser’ en ‘Dirty Mind’) en is de laatste film uit de ‘faits divers’ reeks, een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en vtm.

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel