seanpenn

Fab
  • 52 ans
  • Ville : Gent
  • Membre depuis le 05/07/2007
  • Nombre de critiques : 15
Publié le 19 mars 2012
Winnetou, je bent een eerste-graad-dwaas.

Publié le 8 septembre 2009
De antropoloog in QT weerspiegeld in IB : van geestelijke vindingrijkheid getuigende dialogen waarbij je de nervositeit aanvoelt die het naderende moment voorafgaat waarin de ingetoomde 'onder-de-tafel-venijnigheid' zal omslaan in de meest expliciete brutaliteit en onmenselijkheid waar een mens daadwerkelijk toe in staat is. Het geheel geïntensifieerd door cameravoering, muziekkeuze en acteerprestaties. Alleen al de angst in de ogen van de tegenspelers van Christoph Waltz die dan ook beangstigend goed is in het onmenselijk slecht zijn. Subtiel filmvoer voor wie eens iets anders lust dan de traditionele Sauerkraut. Voor de anderen zijn er nog steeds op wekelijkse basis de aan ‘Der Stolz der Nation’ verwante action-packed vehikels. Arrivederci.

Publié le 9 décembre 2008
Beetje een Franse versie van 'De helaasheid der dingen'. De 12-jarige Stella Vlaminck -vertolkt door Léora Barbara- is een buitenbeentje op school. Haar ouders zijn geen respectabele notabelen maar wel drankorgels die van hun hobby hun beroep maken door een café uit te baten en de klok rond 'le mal de vivre' wegdrinken met andere tooghangers en de kitscherige Franse muziek uit de jaren '70 als achtergrond. Niet echt een stimulans of aanmoediging om er iets van te maken op school of later in het leven, maar toch komt Stella beetje bij beetje tot het besef dat ze een andere weg moet inslaan dan die van haar ouders. Léora Barbara is werkelijk fenomenaal als Stella. Je moet al een hart van steen hebben om niet gaandeweg mee te leven met het wel en wee van dit meisje dat als 12-jarige verstandiger moet zijn dan haar ouders. De regisseuse Sylvie Verheyde komt zelf uit een sociaal lagere klasse en geeft hierdoor een genuanceerd beeld waarbij tristesse, humor en hoop elkaar afwisselen. Uit het leven gegrepen, oprecht en ontroerend.

Publié le 17 novembre 2008
Eén der betere films van het jaar (al had hij wel korter gemogen) waarin een leraar zijn leerlingen tracht te inspireren met de nodige openheid van geest en wijsheid. Twee zaken die echter aan weinigen besteed zijn, zoals hij zelf al vrij vlug vaststelt...en zoals ook blijkt uit sommige berichten hieronder.

Publié le 8 septembre 2008
Parels voor de zwijnen.

Newsletter Cinebel

Suivez Cinebel