Actualités

L'AGE D'OR, van 8 tot 14 oktober in CINEMATEK !

Publié le 25 septembre 2014 dans Actu ciné

L’Âge d’or muteert nogmaals, past zich aan aan het hedendaags filmlandschap en wordt een heus festival met een rijke en gedurfde programmatie!
<endnote><head> <meta> <title> Het is zover! CINEMATEK pakt eindelijk uit met de beloofde terugkeer van L’Âge d’or, indertijd bedacht door Jacques Ledoux om poëtische en subversieve films te ondersteunen die breken met filmisch en maatschappelijk conformisme, net zoals Buñuels gelijknamige film uit 1930.
2 fotos
Ontkoppeld van Filmvondsten sluit L’Âge d’or terug aan bij het avontuur, de durf en de drang naar vernieuwing van dat andere sleutelevenement uit de geschiedenis van het filmarchief: EXPRMNTL. Het was overigens tijdens dat festival van de experimentele film dat de eerste L’Âge d’or prijzen werden uitgereikt. Drieëntwintig recente films, niet eerder in Brussel vertoond, nemen deel aan L’Âge d’or prijs (€ 5.000). Hierbij maakten we geen onderscheid naar duur (drie minuten of drie uur), noch naar techniek of formaat (pellicule of video).
2 fotos
L’Âge d’or “nieuwe formule” wil een plaats zijn waar de cinematografische grenzen - tussen experimentele film, alternatieve fictie, ideosyncratische documentaires - worden genegeerd of weggewerkt eerder dan aanvaard en onderlijnd. Een filmfestival dat leeft van zijn geloof in het aura van de beelden, in het vermogen van de montage, in de juiste lengte van de opnamen, in de kracht van de klankband... of de stilte. Een festival van filmervaringen. Voor de filmmakers en voor het publiek.

Kader
Bekijk hier de online brochure van het 'L’Âge d’or festival' in de CINEMATEK!
2 fotos
2 fotos

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel