Actualités

DVD van de maand: Man of Steel !

Publié le 14 novembre 2013 dans Actu ciné

De Superman franchise wordt - nog maar eens - nieuw leven ingeblazen met deze 'Man of Steel'. Met Zack' 300' Snyder in de regiestoel en onder andere Christopher Nolan die het scenario verzorgde zijn we vertrokken voor een meer dan twee uur durende CGI show.
Nadat in 2006 de poging van Bryan Singer met 'Superman Returns' schromelijk mislukte (iemand sindsdien Superman Brandon Routh nog gespot?) is het amper 7 jaar later al de beurt aan Hollywood's nieuwste wizard om zijn CGI trukkendoos boven te halen en de DC Comics held in een nieuwe maillot te hijsen.


De nieuwe invalshoek die men deze keer koos lijkt in het begin nog dik ok. Christopher Nolan loslaten op je scenario staat er nu éénmaal garant voor dat je film een duister, meer serieuze uitstraling krijgt. Door zijn Batman kunstje lichtjes te herhalen valt het eerste deel van 'Man of Steel' dan ook best te pruimen. Je komt wat meer te weten over afkomst, verleden en de moeilijkheden van de jonge Superman. Maar er is natuurlijk nog een intessant aspect want door te focussen op het verleden van Kal-El zijn ook de allerjongsten weer op de hoogte over Krypton en valt er met nog maar eens hetzelfde verhaal toch weer een aardige dollar uit de nieuwe generatie bioscoopgangers te halen.
Het pluspunt van deze reboot is wel duidelijk. Een werkelijk sublieme Michael Shannon speelt slechterik Zod, en leek de enige die besefte dat hij in een 'ongelooflijke over the top' film staat te spelen dus dat er zwaar overgaan echt geen kwaad kon. Met de cast valt het voor de rest ook wel mee. Amy Adams is een overtuigende Lois Lane en Henry Cavill lijkt voldoende op Christopher Reeve. Zelfs Kevin Costner en Russell Crowe zijn goed gecast.

Na het "goeie" eerste deel kiest met in deel 2 jammer enkel genoeg enkel voor speciale effecten, ontploffingen en dwaze gevechten. In plaats van Amerika te redden lijkt Superman het wel om zeep te helpen. De schuld daarvan kan je echter moeilijk in Clark Kent's schoenen schuiven, daarvoor draagt Zack Snyder volgens mijn bescheiden mening de verantwoordelijkheid. Met zijn typische 'kijk-eens-wat-ik-allemaal-kan-doen-ontploffen' mentaliteit wordt de film kapot geCGId.

Ondertussen leerden we dat 'Batman vs. Superman' in de startblokken staat en ook al gaan we uit van het allerbeste, met Ben Affleck in leren maillot denken we jammer genoeg meteen terug aan het pijnlijke Daredevil... Zelfde soort angst als ik aan Zack Snyder denk, geen slecht woord over Dawn of the Dead en 300, maar nadien maakte de man stinkers waar CGI tot een nieuw supermiddel werd verheven en een verhaal, humor en diepgang werden overboord gegooid om plaats te maken voor...special effects, special effects en wat special effects!

In dit tijdperk van superheld verfilmingen hoopt werkelijk iedereen een graantje mee te pikken van de hype, maar daarvoor heb je wel een natuurlijk wel een goeie film nodig, of een interessante invalshoek. Liefst beide natuurlijk maar dat lijkt jammer genoeg steeds moeilijker te worden in tinseltown. O ja, als je nog meer hoofdpijn wilt is er natuurlijk ook nog de 3D versie!

Man of Steel is beschikbaar op Blu-ray en DVD!

Films liés

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel