Actualités

'The Great Gatsby' opent Filmfestival Cannes !

Publié le 14 mars 2013 dans Actu ciné

Leonardo DiCaprio neemt de hoofdrol op zich in de adaptatie van het bekroonde werk van Francis Scott Fitzgerald.
The Great Gatsby van de Australische regisseur Baz Luhrmann zal dit jaar het Filmfestival van Cannes openen. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. Leonardo DiCaprio neemt de hoofdrol op zich in de adaptatie van het bekroonde werk van Francis Scott Fitzgerald. De film gaat op 15 mei, in 3D, in première op het Filmfestival van Cannes. Een eerdere verfilming van het boek werd in 1974 gerealiseerd door Jack Clayton, met Robert Redford en Mia Farrow in de hoofdrollen. Eerder waren er ook al versies gemaakt in 1929 en1949.

Het verhaal wordt verteld door Nick Carraway. Hij is de buurman van Jay Gatsby, een schatrijke en mysterieuze man die bijna dagelijks decadente feestjes organiseert. Op een dag loopt hij Daisy en Tom Buchanan tegen het lijf. Daisy is een oude liefde van Gatsby, die er alles aan wil doen om haar terug voor hem te winnen...

Het Filmfestival van Cannes is dit jaar aan de 66e editie toe. De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg zit de jury voor, die de winnaar van de Gouden Palm kiest. Voor de officiële website van het Filmfestival van Cannes klikt u hier. (DPA/BELGA)




Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel