Actualités

Film over jacht op bin Laden bekroond door New Yorkse filmcritici

Publié le 6 décembre 2012 dans Actu ciné

De film van regisseur Kathryn Bigelow werd er bekroond tot beste film van 2012.
De New Yorkse filmcritici hebben de film Zero Dark Thirty, over de jacht op en de dood van Osama bin Laden, verkozen tot beste film van 2012. Dat heeft de vereniging van de filmcritici, de NYFCC, bekendgemaakt. Zero Dark Thirty is militair jargon voor 00.30 uur, het uur waarop de raid tegen de Al Qaida-leider geprogrammeerd stond. De film van de Amerikaanse regisseur Kathryn Bigelow komt in januari in de zalen in Noord-Amerika en Europa. De prent wordt ook beschouwd als een belangrijke Oscarkandidaat. Bigelow kreeg voor haar film toegang tot heel wat geheime documenten. De prent vertelt het verhaal van een CIA-analiste die een doorslaggevende rol speelt bij de jacht op bin Laden, die in mei 2011 door een Amerikaanse elitecommando om het leven werd gebracht in Pakistan.

Alle geheime diensten van Amerika zijn op zoek naar de meest beruchte terrorist ter wereld en falen hem te vinden. Het is uiteindelijk de intelligentie en opmerkzaamheid van 1 vrouw die ervoor gezorgd heeft dat Osama in handen valt van de Navy SEALS...

bekijk hier de trailers

De New Yorkse filmcritici gaven de film nog twee bekroningen (beste regisseur en beste fotografie). Ze bekroonden ook Rachel Weisz als beste actrice voor haar rol in The Deep Blue Sea, terwijl Daniel Day-Lewis werd uitgeroepen tot beste acteur (Lincoln).
(BELGA)

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel