Actualités

Little Black Spiders kent beloftevolle start

Publié le 26 septembre 2012 dans Actu ciné

Little Black Spiders van Patrice Toye heeft zijn start niet gemist. Na zijn eerste weekend in de bioscoop registreerde de film bij ons al meer dan 10.000 bezoekers.
Daarmee belandt Little Black Spiders zowat overal in Vlaanderen in de top-drie, na Amerikaanse machines als The Expendables 2 en The Bourne Legacy. Na de festivals van Montréal en Oostende, is Little Black Spiders op 4 oktober de slotattractie van het Nederlands Filmfestival van Utrecht. Aansluitend brengt de distributeur Cinéart hem uit in de Nederlandse bioscopen op 11 oktober.

Little Black Spiders trapte vorige week als eerste Vlaamse film het bioscoopnajaar op gang. Het is een ontroerend coming-of-age verhaal over de lotgevallen van enkele tienermeisjes in de jaren ’70 die ongewenst zwanger werden, en verborgen op de zolderkamer van een klooster de geboorte van hun kind moeten afwachten. Hierdoor ontstaat er tussen hen een bijzondere vriendschapsband.  

Deze derde speelfilm van Patrice Toye, in een productie van Nino Lombardo (Prime Time) én met een sprankelende jonge cast, ging vorige maand in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal om vervolgens het Filmfestival Oostende te openen. Telkens lokte de film lovende reacties uit. Het universele thema van de doofpotverhalen over ongewenste tienerzwangerschappen is niet alleen herkenbaar, het spreekt ook alle leeftijden aan. Dat blijkt ondertussen ook uit de verschillende klachten van slachtoffers uit gelijkaardige drama’s die her en der in de media verschenen zijn. In de hoofdrollen zien we o.a. Line Pillet en Charlotte De Bruyne. Ook Inneke Nijsen, Dolores Bouckaert, Sam Louwyck en Wim Helsen zijn in de film te zien.

De film kwam o.a. tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds. Distributeur voor zowel België als Nederland is Cinéart. Op 4 oktober is Little Black Spiders samen met Nic Balthazars Tot altijd te zien als slotattractie van het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Deze Vlaamse avond die het Festival afrondt, wordt georganiseerd in samenwerking met het Filmfestival Oostende dat eerder dit jaar een partnership met de festivals van Utrecht en Namen aanging.

Voor meer info over de film klikt u hier.

Personnalités liées

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel