Nieuws

'Oh Willy...' kaapt prijs Beste Animatiefilm weg op festival Sint-Petersburg

Gepubliceerd op 7 augustus 2012 in Recent nieuws

Het gaat reeds om de zesde bekroning voor de prent van het regisseursduo Marc James Roels en Emma De Swaef.
De kortfilm 'Oh Willy...' heeft dit weekend de prijs voor Beste Korte Animatiefilm in de wacht gesleept op het Open Cinema Festival in Sint-Petersburg. Eerder viel de creatieve stopmotionfilm, geproduceerd door Beast Animation uit Mechelen, reeds 6 keer in de prijzen.

Er waren een nominatie in de prestigieuze Cartoon d'Or, selecties voor Annecy en Clermont-Ferrand en prijzen eerder dit jaar op onder andere het Holland Animation Film Festival en Animafest. De filmmakers kregen afgelopen weekend bovendien de bevestiging dat hun film geselecteerd werd voor een 50ste festivaldeelname.

'Oh Willy...' is een Belgisch-Frans-Nederlandse co-productie waarvoor zowel de personages als de decors voornamelijk uit wol en vilt zijn gecreëerd. (BELGA)

In de film draait alles rond Willy die terugkeert naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht. Zijn moeder, die er nog woont, ligt op sterven. Als ze na een kort herkenningsmoment haar laatste adem uitblaast, wordt Willy geconfronteerd met zijn levenskeuzes. In zijn verwarde triestheid besluit hij de natuur in te vluchten en na enkele moeilijkheden start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest.


Mening van de communityvan de film

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
Schrijf als eerste een recensie voor deze film

Festival kalender

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Delen

Volg Cinebel