Nieuws

Acteur Peter O'Toole gaat met pensioen

Gepubliceerd op 12 juli 2012 in Recent nieuws

Film -en theateracteur Peter O'Toole (79) gaat met pensioen. De gelauwerde Ier, die in 1962 bekendheid verwierf met zijn hoofdrol in Lawrence of Arabia, maakte dat dinsdagavond zelf bekend.
In een communiqué zegt O'Toole dat hij de handdoek in de ring gooit. "Het is tijd om afscheid te nemen van film en podium. Ik heb er het hart niet meer voor en het komt niet meer terug", schrijft hij.

Tijdens zijn lange carrière werd hij acht keer genomineerd voor een Oscar maar hij kon geen enkele nominatie verzilveren. Toch blikt O'Toole tevreden terug. "Ik verwierf steun van het publiek, emotionele voldoening en materieel comfort. Ik kwam in contact met fijne mensen, goed gezelschap met ik het onvermijdelijke lot van elke acteur heb gedeeld: dat van de flops en de hits." (BELGA)

Peter O'Toole werd vooral bekend vanwege zijn rol als T.E. Lawrence in de Hollywood klassieker uit 1962 Lawrence of Arabia. Andere bekende films met O'Toole zijn Caligula, The Last Emperor en Troy. In 2007 sprak hij nog een stem in voor de animatiefilm Ratatouille.

Gerelateerde personen

Mening van de communityvan de film

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
Schrijf als eerste een recensie voor deze film

Festival kalender

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Delen

Volg Cinebel