Nieuws

Michaël Roskam en gebroeders Dardenne uitgenodigd om mee te stemmen over Oscars !

Gepubliceerd op 3 juli 2012 in Recent nieuws

Het is zeer ongewoon voor de Academy om regisseurs al na hun eerste speelfilm uit te nodigen voor lidmaatschap, dus voor Roskam is dit een uitzonderlijke eer.
De Belgische filmmakers Michaël R. Roskam en de gebroeders Luc en Jean-Pierre Dardenne zijn bij de 176 filmprofessionelen die dit jaar door de Academy of Motion Picture Arts & Sciences (AMPAS) worden uitgenodigd om lid te worden.

Lidmaatschap geeft recht op een stem in de jaarlijkse Oscaruitreiking, de meest prestigieuze Amerikaanse filmprijzen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdagavond. "Deze filmprofessionals behoren tot de meest getalenteerde, en meest gepassioneerde leden van onze industry", verklaarde AMPAS President Tom Sherak. "Het verheugt me dit te kunnen erkennen door elk van hen medelid van de Academy te kunnen noemen."

Andere bekende nieuwe leden zijn onder meer Jean Dujardin en Michel Hazanavicius, respectievelijk hoofdrolspeler in en regisseur van Oscarwinnaar The Artist.

Ook Terrence Malick en Wong Kar-Wai krijgen de eer lid te worden.De nieuwe leden zullen in september door de Academy vermeld worden. Zij zullen vanaf dan ook kunnen meestemmen voor de Oscars. Sinds 2003 wordt het aantal stemgerechtigde leden in de Academy onder de 6.000 gehouden. De 176 zijn dan ook de enige professionals die dit jaar van AMPAS een uitnodiging ontvangen. (BELGA/DPA)

Mening van de communityvan de film

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
Schrijf als eerste een recensie voor deze film

Festival kalender

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Delen

Volg Cinebel