Actualités

100.000 bezoekers voor 'De rouille et d'os' in België

Publié le 21 juin 2012 dans Actu ciné

Een maand na de release heeft de film 'De rouille et d'os' al 100.000 bezoekers gelokt naar de Belgische cinema's.
De film De rouille et d'os van de Franse regisseur Jacques Audiard met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol staat sinds de opening onafgebroken in de top vijf van de Belgische box office, zo meldt distributeur Lumière maandag in een persbericht.

De film scoort volgens Lumière "zowel in het commerciële als in het arthouse circuit". In de filmzalen van Kinepolis houdt de prent "goed stand tegen de grote Hollywoodproducties". Lumière verwacht om in België tussen de 150.000 en de 200.000 bezoekers te halen. In Nederland is de film sinds vorige donderdag uit. Na vier dagen zijn er al bijna 10.000 bezoekers. (BELGA)

Ali is 25 jaar en woont in Noord-Frankrijk. Hij heeft geen geld, maar wel een zoontje van 5 waar hij voor moet zorgen. Hij trekt in bij zijn zus in Antibes en neemt enkele kleine jobs aan als nachtwaker of buitenwipper. In een nachtclub ontmoet hij de mooie Stéphanie. Ze heeft een ongelooflijk beroep: orka-trainster in het waterpark in Antibes. Nadat een show met orka's uitdraait op een drama voor Stéphanie, brengt een nachtelijk telefoontje Ali en haar bij elkaar. Tussen hen zal een speciale relatie ontstaan, sensueel en met bijzondere spelregels. En wanneer aan Ali wordt voorgesteld om deel te nemen aan clandestiene gevechten om geld te verdienen, besluit Stéphanie om hem hierin te steunen...

bekijk de trailer

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel