Actualités

Festival Franse film in Hollywood opent met 'Cloclo' !

Publié le 28 mars 2012 dans Actu ciné

Cloclo, de biopic over Claude François, gespeeld door de Belgische acteur Jérémie Renier, is in april de openingsfilm van het zestiende festival van de Franse film in Hollywood (COLCOA).
Het festival wordt afgesloten met Intouchables. Dat meldden de organisatoren dinsdag. Cloclo, een film van Florent-Emilio Siri, kreeg in de Verenigde Staten de titel "My Way", naar het nummer van Frank Sinatra. "De film zou ertoe moeten bijdragen dat de Amerikanen Claude François beter leren kennen. Hij wilde namelijk net voor zijn dood naar Los Angeles verhuizen", verklaarde François Truffart, de directeur van het festival, dat plaatsvindt van 16 tot 23 april in Hollywood.

Op het filmfestival, dat bij Amerikaanse distributeurs erg hoog aangeschreven staat, zullen 55 films - 34 langspeelfilms en 21 kortfilms - te zien zijn. Van de langspeelfilms zullen er 29 dingen naar de prijs van de jury en de prijs van het publiek.De selectie bestaat onder meer uit 38 témoins van de Belg Lucas BelvauxLes adieux à la reine van Benoît JacquotL'amour dure trois ans van Frédéric BeigbederAmericano van Mathieu DemyL'exercice de l'Etat van Pierre SchoellerPolisse van Maïwenn, La fille du puisatier van Daniel Auteuil en de 3D-animatiefilm Un monstre à Paris van Bibo Bergeron.

Klik hier voor de officiële site en de volledige programmatie

(BELGA)

Films liés

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel