Actualités

'Lena' van Christophe Van Rompaey opnieuw bekroond !

Publié le 6 mars 2012 dans Cinéphiles

Lena, de laatste film van regisseur Christophe Van Rompaey, behaalde gisteren op het Portugese Fantasporto International Film Festival (20 febr – 4 maart) een Special Mention van de jury en de prijs voor Beste Actrice voor hoofdrolspeelster Emma Levie.
De film was op Fantasporto geselecteerd voor de Directors’ Week. Voor Emma Levie is het al de tweede internationale acteerprijs sinds de internationale première van de film op het Toronto International Film Festival eind vorig jaar. Eerder mocht ze de prijs voor Beste Actrice in ontvangst nemen op het Franse Les Arcs Filmfestival. Lena, de eerste film van regisseur Christophe Van Rompaey na het razend succesvolle Aanrijding in Moscou, werd eerder al uitgenodigd voor festivals zoals o.a. Palm Springs, Ghent en Les Arcs.

Christophe van Rompaey reageerde verheugd op het goeie nieuws: ‘in een klimaat waar het steeds moeilijker wordt voor dit soort films, zijn dit welkome motiveringen om te blijven verder werken.’ Alles draait rond Lena, een mollige 17-jarige, die tot haar verbazing een relatie krijgt met Daan. Verblind door de liefde, komt ze er te laat achter dat haar vriend onbetrouwbaar is.

Lena is een Nederlands-Belgische coproductie. Vlaamse coproducenten zijn Jean-Claude Van Rijckeghem en Dries Phlypo voor A Private View (Aanrijding in Moscou, Adem). In november bracht distributeur BFD de film bij ons uit in de zalen. Lena werd ondersteund door o.a. het VAF/Filmfonds.

Tot nu toe heeft de 17-jarige Lena alleen nog maar gedroomd over de liefde. Maar wanneer het gezette, adolescente meisje de knappe, lieve Daan tegen het lijf loopt, die haar oprecht begeerlijk vindt, stopt ze met dromen en realiseert ze zich dat de liefde in het echte leven veel gecompliceerder is dan de liefde in haar dromen...

bekijk hier de trailer

Films liés

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel