Solaris

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Sciencefiction
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2002
Release: 19/02/2003
Duur: 1u34
Synopsis : Dokter Chris Kelvin wordt gevraagd om het vreemde gedrag van een klein groepje wetenschappers te onderzoeken. Ze bevinden zich aan boord van het ruimtestation Prometheus en hebben alle communicatie met de Aarde verbroken. Kelvin besluit naar het ruimtestation af te reizen na het zien van een communiqué van zijn goede vriend Gibarian, het hoofd van de missie, die Kelvin's hulp inroept voor redenen die Gibarian niet wil - of kan - uitleggen. Als Kelvin aankomt, is hij geschokt door hetgeen dat hij aantreft: Gibarian heeft zelfmoord gepleegd en de twee overgebleven wetenschappers vertonen tekenen van extreme stress en paranoia, blijkbaar het gevolg van de studie van de planeet Solaris. De mysterieuze gebeurtenissen hebben ook een effect op Kelvin. Zo krijgt hij van Solaris een tweede kans op liefde - een kans om het verloop van een vroegere relatie te veranderen, een relatie waaraan hij veel schuldgevoelens en wroeging overhield. Maar kan hij werkelijk terugkeren en het verleden veranderen? Of is hij gedoemd om dezelfde fouten te maken?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.1/10 34 Ratings - 36 Recensies

Mening van de communityvan de film Solaris

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 29 december 2008
Onwaarschijnlijke parel, waarmee Soderbergh alle voorgaande prestaties bevestigt en overtreft. Psychologische 'jump into deep space' met acteurs die hier zeker boven zichzelf uitstijgen... McElhone is idd een vrouw om voor te gààn, en Clooney doét het. (Plus nogmaals een bewijs wat we van Kubrick gekregen hebben!). Top.

gepubliceerd op 25 oktober 2006
Prachtige, zachte SF die snijdt als een mes. Clooney is uitmuntend als wanhopige weduwnaar die blijft vasthouden aan wat ooit was en tot het einde wil gaan om die tijden terug te kunnen beleven.

gepubliceerd op 26 juni 2004
Visueel sterke film (zie maar de beelden van Solaris), ijzersterke soundtrack, keigoede hoofdrol van George Clooney; kortom een sterke film van Steven Soderbergh. Zeker één van zijn allerbeste films tot nu toe. Desondanks er weinig actie voorkomt, vliegt de film voorbij.

gepubliceerd op 4 maart 2004
Wa nen domme film...echt mijn ding niet! Verschrikkelijk traag! Dit zal ook wel de film zijn met de minste filmmuziek... Al bij al één van de slechtste filmen die ik de laatste tijd zag!

gepubliceerd op 20 november 2003
Leidt je aan slapeloosheid dan is dit de uitgelezen film om tot een tukje over te gaan. Val je bij deze film niet in slaap dan is er echt iets loos met je metabolisme.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel