De Tweeling

Landen:
  • Nederland
  • Luxemburg
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2003
Release: 16/04/2003
Duur: 2u09
Synopsis : Na de dood van hun ouders groeien de tweelingzusjes Lotte en Anna Bamberg gescheiden op. Anna blijft in Duitsland en moet haar hele leven hard werken voor anderen. Lotte verhuist naar een Nederlandse familie die haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. Aanvankelijk missen de zussen elkaar en proberen ze alles om weer bij elkaar te zijn. Omstandigheden en de tijd waarin ze leven zorgen echter voor obstakels die groter zijn dan de band die ze altijd voelen. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lottes verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Vijftig jaar na hun laatste, pijnlijke ontmoeting probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    9.5/10 9 Ratings - 9 Recensies

Mening van de communityvan de film De Tweeling

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 8 maart 2008
Toevallig op TV gezien. Wat een prachtig, ontroerende verhaal! Niemand uit mijn omgeving blijkt hem te kennen... ??? Een zoveelste les dat we niet mogen oordelen en veroordelen.

gepubliceerd op 7 april 2006
Ik vond het een hele mooie film. Is goed opgezet. Een heel goed verhaal. En vooral vond ik jeroen spitzenberberger goed zijn rol spelen.

gepubliceerd op 7 april 2006
het was echt een hele goede film en nu gaan we er lekker een verslag over maken

gepubliceerd op 6 september 2003
Prachtige, aangrijpende ontroerende film met zeer goed verhaal!

gepubliceerd op 2 mei 2003
Het beste dat de Hollanders ooit uitgebracht hebben. Sublieme vertolkingen . Diepmenselijk verhaal.En een verhaal om U tegen te zeggen. De oscar van de beste buitenlandse film is voor mij gekent!

Delen

Volg Cinebel