Les Enfants du Paradis

Land:
  • Frankrijk
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1944
Duur: 3u09
Synopsis : Carné en Préverts ongeëvenaarde fresco van een milieu en een tijdperk: het wereldje van artiesten en criminelen op en rond de Boulevard du Crime, de uitgaansbuurt in het Parijs van de jaren 1840. Een ode aan het theater (en aan het leven), aan haar kunstenaars en haar publiek, en aan de vrije Fransen onder Duitse bezetting. Jean-Louis Barrault is onvergetelijk in de rol van de legendarische pantomimespeler Debureau. Verkozen tot beste Europese film aller tijden.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    Er zijn niet voldoende recensies (2)

Foto's van de film Les Enfants du Paradis

Mening van de communityvan de film Les Enfants du Paradis

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 16 april 2006
Terecht noemt men 'Les Enfants du Paradis' een klassieker. Enkele scènes zijn visueel fantastisch en de dialogen van Prévert doen de rest. Hoewel het tempo 'niet meer van deze tijd' is, verveelt de film geen seconde. De acteerprestaties zijn zeer intens en beklijven. Het is een film die je enerzijds met een intense treurnis de zaal uit laat gaan, en anderzijds het geloof in de enige en ware liefde enigszins laat herstellen. Als film al de kunst van de illusie is, dan mogen de kinderen van het paradijs letterlijk en figuurlijk tot de beste illusionisten genoemd worden. Zonder twijfel een film die elke echte filmliefhebber minstens ooit in zijn leven moet gezien hebben.

gepubliceerd op 21 januari 2006
Totaal onvegetelijke indruk heeft deze film destijds gemaakt. Vreemd genoeg, bij het opnieuw bekijken, 50 jaar later,was de fascinatie verdwenen. Zózeer is het medium film in zijn manier van uitdrukken toch tijdgebonden. Ik voel nog de diepe indruk van destijds, maar nu zegt het niets meer...
  • 1

Delen

Volg Cinebel