K-19

Landen:
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Drama
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2002
Release: 18/09/2002
Duur: 2u17
Synopsis : 1961, ten tijde van de Koude Oorlog. Nog voor hij te water is gelaten wordt de geheime kernduikboot K-19 van de Sovjetmarine geteisterd door onheilspellende problemen, die hem spoedig de bijnaam 'de weduwemaker' opleveren. Net voordat wordt overgegaan tot de allerlaatste proeven, wordt een nieuwe kapitein aangesteld. De officier die hij komt vervangen wordt de nummer twee aan boord. Er ontstaat een dodelijke spanning op het schip. Als midden in de oceaan het noodlot toeslaat, verandert de onderzeeër in een tijdbom en dreigt het tot een kernoorlog te komen tussen belde grootmachten. Meteen ligt de toekomst van de wereld in de handen van een overspannen bemanning en twee officieren, die hun persoonlijke meningsverschillen zullen moeten opzijschuiven om de mensheid van een gewisse ondergang te redden...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.5/10 9 Ratings - 9 Recensies

Mening van de communityvan de film K-19

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 2 november 2012
Zoveelste (mislukte) poging om "DAS BOOT" te kopiëren. En dat lukt dus NOOIT (meer).

gepubliceerd op 31 december 2011
Prima thriller met een zeer goede cast. De film doet me in meerdere opzichten terugdenken aan 'Das Boot', ook hier heb je dezelfde beklemmende sfeer. Deze film is trouwens van Kathryn Bigelow, die later de Oscar zou binnenhalen met een gelijkwaardige thriller, 'The Hurt Locker'. Deze kan ik alvast aanbevelen net als haar Oscarwinnaar.

gepubliceerd op 3 oktober 2002
goed gespeeld

gepubliceerd op 27 september 2002
patriottistisch gezeik, één van de zovele dit seizoen...

gepubliceerd op 22 september 2002
Een uitstekende film die het zeker waard is om meer als 2 uren aan te besteden. Een film die geen minuut loslaat. Ook een prachtig kameraderie-gehalte!! Dit leek me niet echt een rol voor Ford maar ik scheen me hierin vergist te hebben. Aanrader voor alle leeftijden.

Delen

Volg Cinebel