A Beautiful Mind

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2001
Release: 13/02/2002
Duur: 2u15
Synopsis : Het jonge wiskundig genie John Forbes Nash Jr. Ontdekt de speltheorie. Hij lijkt aan de drempel te staan van een briljante internationale carrière. Maar in volle Koude Oorlog wordt hij aan het MIT belast met het ontcijferen van geheime Sovjetcodes. Hij wordt zwaar schizofrenisch. Zijn riante toekomst verdwijnt in het niets en zijn bestaan verandert in een hel. Hij blijft echter doorzetten en met de hulp van zijn vrouw komt hij de tragedie te boven, na een uitputtende strijd. In 1994 wordt hij met de Nobelprijs bekroond.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.5/10 31 Ratings - 31 Recensies

Foto's van de film A Beautiful Mind

Mening van de communityvan de film A Beautiful Mind

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 15 juli 2012
Nu ik deze film in mijn bezit heb nog eens opnieuw bekeken. Het is en blijft een prachtige film en hoef ik niets te wijzigen aan mijn eerdere commentaar. Commentaar 2007: Wat een prachtige film is dit... En wat een prachtrol van Russell Crowe, hij is subliem !!! Dit is echt een meeslepende film, een grandioos scenario, je zou het haast niet geloven, maar toch is dit een waar gebeurt verhaal. Bij momenten spannend, maar vooral ontroerend mooi. Ook dit is weer een terechte Oscarwinnaar, voor o.a. Regie (Ron Howard) en Beste Film.

gepubliceerd op 9 november 2008
Vannacht deze film voor de 2e keer, na 6 jaar, gezien en wat blijkt ? Ik vind het nog altijd even slecht. En dan nog uitkijken ook, deze meer dan 2u durende draak ; hoe dom kun je zijn ?

gepubliceerd op 14 maart 2008
Goed geacteerd drama maar niet meer dan dat. Dit is zo een typisch afgelikt drama op zijn Hollywoods: een special effectje daar en paar traantjes daar,... Op bepaalde momenten voelt het allemaal te afgelikt en te gekunsteld aan. Het werkt wel want bij het einde zit je met een krop in de keel. Russell Crowe imponeert en speelt iedereen zonder veel moeite van het scherm. Ron Howard toont ook in deze film dat hij niet de regisseur is die risico's durft te nemen (zie ook bv. The Da Vinci Code nog zo een afgelikt Hollywoodproduct). In vgl met The Da Vinci Code redden hier de acteerprestaties de meubelen en heffen de film ver boven de middelmaat.

gepubliceerd op 5 september 2006
Prachtige film. Sterke acterende Russel Crowe en Ed Harris! Dez film is terecht een oscarwinnaar. Kijken deze prent.

gepubliceerd op 7 april 2006
Een aanrader aan iedereen. Acteur Russel Crow zorgt ervoor dat je deze film nooit zal vergeten. Voor mij is het de nummer 1 als beste film dat ik heb gezien.

Delen

Volg Cinebel