Panic room

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2001
Release: 24/04/2002
Duur: 1u48
Synopsis : Meg is rijk en pas gescheiden. Samen met haar dochter Sarah, die diabetes heeft, betrekt ze een groot herenhuis, waar zich een 'paniekkamer' bevindt, een ruimte die afgesloten kan worden van de rest van het gebouw en waar een gezin dankzij alle faciliteiten en een bewakingssysteem een tijdlang kan overleven. Een uitspatting van de vorige eigenaar die bijzonder van pas komt als moeder en dochter in hun eerste nacht bezoek krijgen van drie inbrekers. Meg en Sarah verschansen zich in de paniekkamer, maar ontdekken al snel dat Sarahs medicatie nog in het huis ligt, de telefoon niet is aangesloten en de buit zich in de paniekkamer bevindt. Er volgt een zenuwslopend kat-en muisspel...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.1/10 20 Ratings - 21 Recensies

Mening van de communityvan de film Panic room

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 14 november 2013
Goede thriller met een puike Jodie Foster en Forest Whitaker. Ook de nog hele jonge Kristen Stewart is te zien in de rol van de dochter. Goed scenario en dus prima verhaal.

gepubliceerd op 1 augustus 2005
David Fincher is altijd een geniale visualist geweest (zie maar Seven en Fight Club), en dat is hier ook het geval. Het verhaal op zich is niet echt het sterkste punt, maar Fincher maakt er wel een spannende film van. Het camerawerk is van een hoog niveau.

gepubliceerd op 31 oktober 2002
pfff, een matige film... zoals velen hier voor mij is 't begin 't beste van de film. De camerabewegingen, heel erg vlotjes, en toch goed de structuur van 't huis niet te vlug overlopen. En zoals gezegd, je ziet vlug dat 't meisje diabetes heeft en zo kun je al vele stukken raden. 't Cliché-einde ergerde mij ook mateloos, maar een quasi happy end was misschien voor de meeste kijkertjes iets beter ?

gepubliceerd op 26 oktober 2002
deze film was gewoon shitterend om te zien in de cinema !

gepubliceerd op 20 augustus 2002
Zelden heeft een film mij zó weinig kunnen boeien, sléchte acteerprestaties, flinterdun verhaal, ...zonde van het weggegooide geld !!!

Delen

Volg Cinebel