East is East

Land:
  • Verenigd Koninkrijk
Genre:
  • Komedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1999
Release: 26/01/2000
Duur: 1u36
Synopsis : George Khan,die door zijn kinderen 'Gengis' genoemd wordt, is Pakistaan en is er fier op. Hij is eigenaar van het kleine restaurantje 'fish and chips' waar hij zwoegt zonder te stoppen. Hij voedt zijn kinderen op met vaste hand om van hen twee goeie kleine Pakistanen te maken. Maar we zijn in Salford, in het noorden van Engeland, in 1971. En zelfs indien Ella,de engelse vrouw van George zich zou forceren van hem te houden en en haar tirannelijke echtgenoot te respecteren wenst ze toch evenveel bij te dragen aan de opvoeding van haar kinderen in hun belang.Opgesloten tussen enerzijds de mode van de lange broeken met de olifantepijpen en anderzijds de gewoonte van uitgehuwelijkt te worden door de vader, streeft zij enkel naar een toekomst als gewoone burgers van Britanië in hun tijd : hip, cool en sexy.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.0/10 5 Ratings - 5 Recensies

Foto's van de film East is East

Mening van de communityvan de film East is East

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 28 oktober 2005
Hier heb ik van genoten van het begin tot het einde. Kwalitatief 10/10! Een film, waaraan juist in déze tijd te weinig aandacht is geschonken; ik heb hem een poosje terug gezien op Belgie 2, tegen middernacht. Zo'n film moeten ze gewoon als hoofdfilm draaien vroeger op de avond. Nederlandse zenders, wat let u???

gepubliceerd op 10 maart 2000
Schitterende prent ! Brengt perfect de sfeer over van de problematiek rond generatiekloof en immigranten. Het is zeker en vast een film die blijft nahangen.

gepubliceerd op 26 februari 2000
Een met momenten ontroerende film, maar ze moeten hem niet verkopen als een comedie, wat te lachen viel er niet echt veel.

gepubliceerd op 21 februari 2000
Een van de beste en leukste films die ik de afgelopen maanden gezien heb. Brengt heel mooi de generatiekloof van immigranten in Engeland in beeld.

gepubliceerd op 17 februari 2000
Flauwe film met af en toe een paar lauwe grappen, maar nooit van die aard dat je buik ervan gaat schudden. De uitdaging, een komdie maken over culturele verschillen en de generatiekloof, ging volledig de mist in.
  • 1

Delen

Volg Cinebel