Holy smoke

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1999
Release: 16/02/2000
Duur: 1u55
Synopsis : Een mooie jonge vrouw gaat lin India rondtrekken, op zoek naar avontuur, maar wat ze vindt is een guru die meer in petto heeft dan de heilige schriften. Wanneer haar famillie beseft dat ze haar aan het verliezen zijn, huren ze iemand in om haar terug te halen. Maar zij draait de rollen om en begint een strijd tussen de sexen... in een film die bewijst dat niets heilig is en dat verleiding alles is!
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.9/10 11 Ratings - 11 Recensies

Foto's van de film Holy smoke

Mening van de communityvan de film Holy smoke

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 25 april 2007
Campion is een tovenaar met beelden. De 'verlichtings'scène in de ashram is magistraal in beeld gebracht. Net alsof je er zelf bijstaat. Je leeft mee met de ouders die er alles aan doen hun dochter terug te winnen. Helaas onspoort het verhaal na de thuiskomst en weet je niet goed waar Campion met haar pennevrucht naar toe wil. Schitterende acteerprestaties in een sublieme regie met een jammerlijke plotwending die naar het einde toe verkrampt wordt afgerond.

gepubliceerd op 6 september 2005
ze is toch zo briljant, meneer!!

gepubliceerd op 1 juni 2000
Het gegeven is interessant, de uitwerking is ontgoochelend. De nevenpersonages zijn ronduit ridicuul; plaatsvervangende schaamte bij de pogingen tot humor. De sexscenes zijn pervers noch erotich -maar gewoon saai. Iemand die zich als een naïef lam laat inlijven bij een sekte zouden we uiteindelijk een sterke persoonlijkheid moeten vinden. Eén lichtpunt: Keitel.

gepubliceerd op 16 april 2000
Véél kritiek gekregen maar ik vind hem SUPER. Ik was al altijd een fan van Harvey Keitel maar Kate Winslett steelt de show. Ik vind haar een grote madame ! En fan van Jane Campion, natuurlijk.

gepubliceerd op 31 maart 2000
Mensen die deze film afbreken hebben op een veel te oppervlakkige manier ernaar gekeken. Holy Smoke gaat over zoveel zaken. Over godsdienst en spiritualiteit, over de minderwaardige behandeling van vrouwen, over sex als wapen, over een meisje dat opgroeit en een man die oud wordt. Dat alles met een goed gebruikte soundtrack en Jane Campion's prachtige beelden van overbevolkte straten in India, of een wapperende sari tegen een Australische, blauwe hemel. Goed gebruikte special effects èn sex die zowel pervers als opwindend is. Wow! - wow! - wow! Waarom dan al die slechte kritieken? Misschien voelen sommige mannen zich in hun kont gebeten wanneer Harvey Keitel het uiteindeljk moet afleggen tegen Kate Winslet?

Delen

Volg Cinebel