The Blair Witch project

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Horror
Publiek: 16+
Jaar: 1998
Release: 20/10/1999
Duur: 1u27
Synopsis : Op 21 oktober 1994 verdwijnen Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael Williams in de Black Hills Forest. De drie jonge filmstudenten maakten opnames un het bos voor hun reportage over een eeuwenoude heksenlegende - compleet met onopgeloste kindermoorden en dito verdwijningen - getiteld 'The Blair Witch Proj ect'. Eén jaar later worden hun videobanden en 16 mm-beeldmateriaal teruggevonden en gemonteerd. Het gevonden beeldmateriaal is het testament van hun aan-grijpende en afschuwelijke tocht door het bos. Het is de film van een fataal avontuur, de laatste beelden van drie levens. De drie studenten zijn tot op de dag van vandaag nog steeds spoorloos.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.1/10 16 Ratings - 16 Recensies

Foto's van de film The Blair Witch project

Mening van de communityvan de film The Blair Witch project

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 7 september 2008
Goed idee, ongeloofwaardig gebracht, verschrikkelijk irritante "acteurs"... Het immer-kwebbelend "Heather"-personage helpt, voor mij, de film vakkundig om zeep. Ik dacht dat de beelden voor zichzelf gingen spreken. Men had beter die meid wat minder "tekst" gegeven ; bovendien herhaalt ze alles nog 2/3/... X ! Er is ook goed nieuws : de film duurt niet eens anderhalf uur !

gepubliceerd op 7 april 2006
Een typische film waar je ofwel voor bent ofwel tegen. Ikzelf vindt hem geniaal. Het werken met de handcamera geeft je het gevoel dat het echt gebeurd is, zeker niet de acteerprestaties onderschatten, en het schitterende einde (al zal niet iedereen dit vinden). Je krijgt de eigenlijke heks, of wat het ook is, nooit te zien. Daarom wordt je ondergedompeld in mysterie en spanning. Het einde is de perfecte afsluiter voor zo'n verhaal. De link leggen naar het begin van de film, en kopke laten werken. Knap werk!

gepubliceerd op 28 november 2002
Blair witch is de beste film op gebied van onverspelbare afloop. Spanning tot de laatste minuut en het heeft wel iets dat dit gebaseerd is op ware feiten. Er is dus toch iets mysterieus......

gepubliceerd op 27 april 2002
Voor de mensen die deze film slecht vonden geef ik dezelfde commentaar als bij 2001. Lees het boek. Ik heb eerst het boek gelezen en dan de film gezien en goedkeurt. Als je geen voorafgaande informatie hebt zal je er weinig aan hebben.

gepubliceerd op 3 april 2002
In zeker opzicht een absoluut onoriginele film. Ik zou zo zeggen, kijk eens naar 'Cannibal Holocaust' en je weet wat ik bedoel : het concept van de gevonden banden met de film-in-de-film, de closu-ups van angstige gezichten (deed me sterk denken aan 'Les passions de Jeanne d'Arc' van Dreyer uit 1928), de trage spanning en zware muziek... absoluut helemaal niet origineel. Het verschil met Cannibal Holocaust is dat die film je pas echt bang maakt, en je nog veel meer met het gevoel zit van 'is DIT echt gebeurd?' .

Delen

Volg Cinebel