Rosetta

Land:
  • België
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1999
Release: 22/09/1999
Duur: 1u30
Synopsis : Welsprekend portret van een wanhopige jonge werkloze die in ultra-documentaire stijl door de camera wordt gevolgd. Raakte het publiek en plaatste haar naam boven het banenplan van de regering.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.1/10 8 Ratings - 9 Recensies

Mening van de communityvan de film Rosetta

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 27 december 2013
Na al die jaren nog altijd even aangrijpend en helaas brandend actueel thema: armoede in onze eigen achtertuin. Uitstekende acteerprestaties en heel mooi gedaan om de camera handmatig te bedienen en zo letterlijk bovenop de acteurs te zitten en bijna vanuit hun gezichtsveld alles in beeld te brengen.

gepubliceerd op 1 juli 2003
de beste Belgische film ooit hoor je sommige mensen wel eens zeggen, en ik ben het er eigenlijk wel mee eens. Deze film is zo meeslepend, heel grauw wel maar dat moet ook als je met je neus op de grauwe realiteit wilt gedrukt worden. Juist het feit dat dit verhaal uit het leven gegrepen is, zorgt dat deze film zo'n diepe indruk op je laat. Emilie Dequenne is bovendien een heel goeie actrice.

gepubliceerd op 11 maart 2003
Een meesterwerkje van de gebroeders Dardenne. Emilie Dequenne is superieur als Rosetta. De regie en camerawerk zijn van een hoog niveau en zorgen ervoor dat je als kijker het verhaal wordt ingesleept. Het eindigt op zijn hitchcockiaans: wat nu? Gaat die jongen haar neerslaan of gaat hij ze rechthelpen?

gepubliceerd op 28 augustus 2000
Sterke BELGISCHE film. Hoe komt het toch dat er geregeld zéér goeie films uit Wallonië komen, die dan vaak nog met héél beperkte middelen moeten worden gemaakt ? Denk maar 'Toto, le héro', 'C'est arrivé près de chez vous', 'Le huitième jour' (en dan vergeet ik er nog wel een paar). Jammer dat onze jonge mensen massaal (en niet gehinderd door enige kennis van zaken) de mega-filmtempels binnenlopen om onder het genot van cola, chips, popcorn en andere kloterij (héél storend hoor)... steeds weer dezelfde holywoodmovies te ondergaan ? Soms al eens een dunne remake van één of andere Europese film die ze (proficiat) strààààààààl genegeerd hebben. Je moet eens vergelijken hoeveel méér 'forum' de Holywoodfilm in deze rubriek krijgt tgo de 'andere' (Europese ?) film. En dan neemt nog maar een minderheid de moeite een meningske te formuleren en heeft misschien 20% van het bioscooppubliek toegang tot internet (moeten ze nog deze site vinden ook, tomme toch, hoe bereken ik daarvan de kansen ???). En dan zwijgen we maar over de gemiddelde leeftijd in de filmzalen. Zie jij daar wel eens mensen van 50-60 jaar ? Jammer hoor !

gepubliceerd op 24 februari 2000
Hele mooie film, de duistere krochten van Wallonie maken diepe indruk.

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel