The godfather

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1972
Duur: 2u54
Synopsis : Coppola's romantische roman-fleuve-kijk op de maffia, een bleke metafoor voor Amerika: beide zijn Europese, kapitalistische uitwassen, maar bij de maffia kan je steeds terecht, terwijl Amerika zijn burgers verraadt. Brando met sinaasappelschillen in de wangen, een impetueuze Caan, een enigmatische Duvall: toonaangevende, meeslepende filmopera.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    10.0/10 4 Ratings - 4 Recensies

Mening van de communityvan de film The godfather

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 19 december 2012
Heb de film in de gerestaureerde versie opnieuw bekeken, en je merkt het, prachtig werk dat men heeft geleverd. Het is en blijft een topper !! Commentaar 2007: Het hoeft niet gezegd zeker.... deze film is absoluut topklasse, en zeker de beste film in het genre. Prachtige acteerprestaties van Marlon Brando, Robert Duvall en vele anderen. Maar vooral Al Pacino is hier topklasse, zoals steeds eigenlijk. De film duurt bijna 3 uur, maar je bent zo geboeid door het verhaal dat het lijkt of het is zo voorbij. Dat er op deze film een vervolg moest komen was duidelijk. Dit is een film die je moet zien (of gezien hebben) !!

gepubliceerd op 3 februari 2003
ZaLig

gepubliceerd op 20 januari 2003
Onlangs deel I en II op DVD gezien. Beide zijn onvergetelijk en absolute mijlpalen in de filmgeschiedenis. De sfeerschepping, de acteerprestaties, .... zijn allen op heel hoog niveau. Een film om te koesteren.

gepubliceerd op 20 februari 2002
Een misdaadepos dat tot de verbeelding spreekt. Je MOET ze wel alledrie zien. Het zijn gewoonweg de beste films allertijden. Godfather 1 en 2 zijn wel een tikkeltje beter als godfather 3, alhoewel deze ook nog gewoonweg schitterend is. Voorbeeld van een prachtig verhaal gecombineerd met schitterende acteurs en een perfecte regie. De sfeer in de films is gewoonweg verbluffend
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel