Armageddon

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Sciencefiction
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1998
Release: 05/08/1998
Duur: 2u30
Synopsis : 4.49 u. : de Spaceshuttle Atlantis verdwijnt in de ruimte. Uren later, zonder enig voorteken, slaat een meteorenregen in op de Amerikaanse oostkust. De enorme schade is slechts een voorbode, want een asteroide met de afmeting van de staat Texas is op weg naar de aarde met een snelheid van 22.000 mijl per uur. De inslag zou het einde van de mensheid betekenen. NASA-directeur, Dan Truman (Billy Bob Thornton) heeft maar 18 dagen de tijd om met een oplossing voor de dag te komen. Hij roept de hulp in van Harry Stamper (Bruce Willis), 's wereld beste olieboorder. Harry heeft samen met zijn team slechts 12 dagen om opgeleid te worden tot astronaut. Bijgestaan door spitstechnologie en de beste militaire piloten, moeten Stamper en zijn team landen op de asteroide, tot de kern ervan boren en er een nucleaire springlading in aanbrengen. Tijdems deze opdracht staan ze oog in oog met tal van emotionele omstandigheden en situaties en is psychologisch overleg nodig .... om de wereld te redden van ARMAGEDDON.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.4/10 11 Ratings - 11 Recensies

Mening van de communityvan de film Armageddon

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 18 augustus 2012
Prima rampenfilm met een geweldige cast, de ene grote naam na de andere. Het genre was eind jaren '90 niet zo populair meer als dat in de jaren '80 was, maar deze film zorgde wel voor een heropleving ervan. Veel special effects natuurlijk en die zijn dan ook zeer goed, plus nog eens de humor die in filmen als deze voor een vrolijke noot moeten zorgen en je bent vertrokken voor meer dan 2 uur amusement. En nog een pluspunt van de film: de soundtrack is prachtig !!

gepubliceerd op 5 september 2009
Hoe was het mogelijk om 11 jaar geleden nog zoiets te maken én er weg mee te komen ? Dit is onwaarschijnlijk flauwe hap, nog niet goed genoeg voor een "weekend-film" (waar is de tijd ?). Clichés, clichés en niéts dan clichés. Om nog maar over de stoerdoenerij te zwijgen. Ondanks de lange reeks "groote naamen" niet om aan te zien. Niét uitgekeken maar na een dik uur de handdoek in de ring geworpen.

gepubliceerd op 7 april 2006
Niet vergeten het verstand opzij te leggen alvorens naar deze platte commerciële prent te gaan kijken.

gepubliceerd op 17 januari 2006
Prachtige film

gepubliceerd op 30 juni 2005
Te gekke film. Spannend van het begin tot het eind.

Delen

Volg Cinebel