The Blues brothers

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Komedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 1980
Duur: 2u10
Synopsis : In 1980 besloten Jake en Elwood Blues, twee brutale halvegaren, hun krachten te verenigen en een 'heilig' gemeenschappelijk doel na te streven: Amerika de schoonheid van de rhythm and blues doen inzien en alle cultuurbarbaren van deze wereld laten zingen en dansen op de meest spetterende en vrolijke muziek, die een mens kan bedenken. wekenlang reisden zij Amerika af om hun evangelie te verkondigen. In een mum van tijd sloegen de States op hol. De gebroeders Elwood veroorzaakten zelfs de meest monsterachtige kettingbotsing aller tijden en haalden zich de woede van de verenigde Amerikaanse politiemacht op de hals.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    Er zijn niet voldoende recensies (2)

Mening van de communityvan de film The Blues brothers

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 27 januari 2009
Inderdaad, Wim van der Worp : een échte KLASSIEKER. Schitterende film waarbij alles in het teken staat van... MUZIEK. En humor, natuurlijk. Vooral het "onderhoud" met de pinguin vond ik super ! Ik lag (lach ?) in een DEUK !!!

gepubliceerd op 9 juli 2005
The Blues Brothers is een echte klassieker. Geweldige film met heel erg veel subtiele humor. Jake Blues heeft gezeten in Joliet, een strenge gevangenis. Elwood komt hem afhalen en samen gaan ze naar het weeshuis waar ze zijn opgegroeid. Jake had dat beloofd aan de non die het weeshuis leidt. Deze weet hun te vertellen dat ze 5000 dollar belastingschuld heeft en dat als dit niet binnen een paar dagen betaald wordt, het weeshuis gesloten moet worden. Een oude maker van ze, ook woonachtig in dat weeshuis, wijst ze op een kerkdienst die ze toch écht moeten bezoeken. Daar ziet Jake "het licht" en voelt het als een opdracht van God om hun vroegere band weer bijeen te brengen, om geld in te zamelen voor het weeshuis. Vanaf dat momet gaat de film over het opnieuw formeren van de band, en maken ze een aantal hachelijke avonturen mee, waarbij ze steeds meer vijanden maken. De film eindigt met een monsterachtervolging naar hartje Chicago met honderden politiewagen die aan gort worden gereden.
  • 1

Delen

Volg Cinebel