Grbavica

Land:
  • Bosnië en Herzegovina
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2005
Release: 06/12/2006
Duur: 1u30
Synopsis : Samen met haar dochter Sara woont Esma in Grbavica, een buitenwijk van Sarajevo. Omdat ze het financieel niet breed hebben, gaat Esma in een bar werken. Esma’s man is gesneuveld tijdens de burgeroorlog en de sporen van het verlies zijn nog steeds voelbaar. Sara informeert regelmatig naar haar vader. Klasgenootjes die ook door de oorlog van hun vader beroofd zijn, vertellen immers regelmatig over hoe dit dan precies gebeurd is. Maar de onduidelijke dood van Sara's vader wordt pas echt een probleem wanneer ze voor een schooluitstap niet de gevraagde documenten kan voorleggen. De papieren met informatie over zijn overlijden blijken verdwenen…
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    Er zijn niet voldoende recensies (2)
  • 6.2/10  Quotering van Humo van de film Grbavica

Mening van de communityvan de film Grbavica

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 3 oktober 2013
Prima film, met een schokkend verhaal. De oorlog destijds in ex-Joegoslavië is ons allen bekend, maar nu nog duiken er verhalen op die ons versteld doen staan. Het was ook een oorlog die dichterbij was dan we zouden vermoeden. Hopelijk brengen films als deze, net als de films over de Holocaust, mensen tot hun verstand. Maar dat laatste is een ijdele hoop zeker ??

gepubliceerd op 1 januari 2007
Een film die de moeite waard is en die mooi aangeeft hoe het er in de nasleep van een burgeroorlog aan toe gaat als het gewone leven weer op gang is gekomen.
  • 1

Delen

Volg Cinebel