Them

Originele titel: Ils
Land:
  • Frankrijk
Genre:
  • Thriller
Publiek: 16+
Jaar: 2006
Release: 30/08/2006
Duur: 1u18
Synopsis : Clémentine is lerares aan het Franse lyceum in Boekarest. Lukas is romanschrijver. Ze hebben het samen erg naar zijn zin in hun grote huis in het midden van het woud. Maar die avond zal hun leven drastisch veranderen. Clémentine en Lukas weten nog niet dat ze in de gaten worden gehouden. Ze worden bespied, omsingeld. Als de nacht valt, zullen Clémentine en Lucas ontdekken dat ZIJ er zijn, overal, tot in het huis zelf… Wie zijn ze? En wat willen ze?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    8.1/10 6 Ratings - 6 Recensies
  • 6.2/10  Quotering van Humo van de film Them

Mening van de communityvan de film Them

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 6 juli 2012
Goede, korte, snedige film waarbij vooral de geluiden intrigeren en je doen huiveren. Ik had ook gehoopt dat er een soort "ontknoping" zou komen maar omdat de film op "ware feiten" is gebaseerd was dat blijkbaar onmogelijk. Jammer maar toch 70 minuten "leuke" ontspanning.

gepubliceerd op 24 november 2009
Het duo Palud/Moreau doet een goede poging met dit spannende, realistisch kat-en-muisspel. De geluidsband vol enge sounds plus verplicht jachtig camerawerk projecteert de angst van de protagonisten op de kijker. Maar vanaf het moment dat je te weten komt wie of wat 'zij' zijn, valt de spanning weg. De verwachte psychologische dimensie –van de Fransen zijn we toch wat gewend- blijkt onbestaande. Het koppel is blijkbaar toevallig slachtoffer van zijn belagers, terwijl je toch ergens een persoonlijke afrekening, een duister geheim, één van de partners die mee in het complot zit, zoekt. Neen hoor. 'Ils' blijft een oppervlakkige, te Amerikaanse pseudo-horrorprent die vooral nogal dwaas eindigt. De film is wel op feiten gebaseerd, en scenaristen zijn daar dan wat beperkt, maar wie zijn horrorklassiekers kent, kan de afloop zo al wel raden. 'Ils' is dus slechts in beperkte mate interessant.

gepubliceerd op 23 november 2009
Je kent deze dooddoeners wel: "kijk niet alleen" of " niet vlak voor je gaat slapen". Wel deze keer zou een dergelijke waarschuwing kunnen van pas komen. Ik ken de steengoede horrorklassiers ("The Excorcist", "The Shining"...) en ook de gigantische rommel die vaak in het genre terug te vinden maar "Ils" is waarlijk gigantisch subliem. Misschien wel de allerbeste film die ik ooit in dit genre zag. Een verbluffend intelligente cameravoering, superbe en doordacht aangewende belichting en angstaanjagende maar weliswaar vakkundig gedoseerde geluiden. De film gaat dan ook over "angst aanjagen" en daar is de regisseur uitmuntend in geslaagd.Ik kan tegen een stootje maar ik moest de film soms even stopzetten om op adem te komen. Gelukkig duurt hij maar 70 minuten... Cinefielen trekken nu hun neus op? Geen reden toe: de film werd verdeeld door Cineart dus...

gepubliceerd op 15 augustus 2007
Fantastische thriller. Heel lang geleden dat ik nog eens in één en dezelfde film drie keer serieus verschoten ben. Montage, camerawerk, regie ... zijn uitmuntend en dragen bij tot de wurgende spanning. Een klein pareltje van een thriller.

gepubliceerd op 4 september 2006
Een vreselijk griezelig begin en einde. Zij zorgen er al voor dat je de film niet vergeet. Hetgeen dat tussen begin en einde ligt is iets te cliche en soms zelfs vervelend. Maar over het algemeen een geslaagde film

Delen

Volg Cinebel