Vidange Perdue

Land:
  • België
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2006
Release: 14/06/2006
Duur: 1u26
Synopsis : Lucien is een alerte tachtiger en bijzonder koppig. Na de dood van zijn vrouw weigert hij nog langer bij zijn dochter Gerda in te wonen. Hij wil terug naar zijn eigen huis. Mathilde, de robuuste vrouw van z'n beste vriend, steekt hem een handje toe bij het huishouden. Maar het alleen wonen loopt niet van een leien dakje en Lucien voelt zich eenzaam. Net dan meldt zich een nieuwe buurvrouw. Al snel is Lucien in de ban van de 46-jarige Sylvia. Zij helpt hem een nieuw leven op te bouwen. Ze leert hem zelfstandig zijn en geeft hem zelfs zijn eerste computerles. Mathilde en Gerda vertrouwen het zaakje niet...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.7/10 4 Ratings - 4 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film Vidange Perdue

Mening van de communityvan de film Vidange Perdue

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 23 april 2007
Een mooi voorbeeld van hoe in Vlaanderen met een beperkt budget een interessante film kan gemaakt worden waarin het accent ligt op de personages en het scenario. Zeer geslaagd.

gepubliceerd op 21 juni 2006
Omwille van de thematiek is deze film zeker de moeite om eens te gaan bekijken, waarschijnlijk voor velen een erg herkenbare situatie. Het tempo van de film verloopt erg rustig, dit heeft je tijd om alle details op te nemen... maar net hierdoor komen ook de zwakke punten van deze film te boven. Ik heb de indruk dat het geheel wat aan de oppervlakte blijft hangen, terwijl men met een thema als deze ze voor mijn part wel wat dieper en ruwer zou kunnen gaan. Het camerawerk & sfeer doen me dikwijls denken aan de kortfilms die men regelmatig (veel te laat) op Canvas uitzendt. Dus eigenlijk te weinig vernieuwend en prikkelend. Ondanks de minpuntjes toch een originele prent die je eens moet gezien hebben.

gepubliceerd op 20 juni 2006
Zonder twijfel de beste van de drie tot nog toe in de zalen uitgebrachte vtm-produkties (na "Hel van Tanger" en "Dennis van Rita"). En eigenlijk omwille van zijn thema alleen al een vrij essentiele film! Wie na de draken van Lieven Debrauwer een beetje schrik heeft van vlaamse films met een -ugh- senior in de hoofdrol, wel, Geoffey Enthoven bewijst hier dat dit wel degelijk kan resulteren in een goeie prent. Cinematografisch zeker geen hoogvlieger (maar keep in mind dat dit dus voor tv bedoeld was) maar mooi geschreven, lekkere muziek en bovenal een superieure vertolking van Nand Buyl.

gepubliceerd op 20 juni 2006
Deze film bevat een goeie mix van ontspanning en boodschap. Je geniet van elke seconde en Nand Buyl zet een sublieme rol neer. Het soort film dat meer gemaakt moet worden!
  • 1

Delen

Volg Cinebel