Across the Universe

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Muziekkomedie
  • Romantiek
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2007
Release: 12/12/2007
Duur: 2u07
Synopsis : Het liefdesverhaal speelt zich af in de woelige jaren 1960 getekend door protest tegen de oorlog, exploratie van de geest en rock-'n-roll. De film neemt ons mee van de dokken van Liverpool naar de creatieve psychedelia van Greenwich Village, van de door rellen geteisterde straten van Detroit naar de slachtingen in Vietnam. Het lot is de geliefden, Jude en Lucy niet gunstig gezind. Het koppel wordt samen met een groepje vrienden en muzikanten meegesleept in de opkomende antioorlog- en tegencultuurbewegingen, waarbij ze zich laten leiden door "Dr. Robert" en "Mr. Kite" Woelige krachten buiten hun controle drijven de jonge verliefden uiteindelijk uit elkaar, zodat Jude en Lucy moeten proberen elkaar op eigen kracht – tegen alle verwachtingen in – terug te vinden.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    Er zijn niet voldoende recensies (2)
  • 5.0/10  Quotering van Humo van de film Across the Universe

Mening van de communityvan de film Across the Universe

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 8 augustus 2011
Heerlijke sfeerweergave van de woelige sixties, ondersteund door de heerlijke muziek van de fab four; Bono is super. Geen supermovie, maar laat je gewoon meeslepen en on,derdompelen in de tijd van sex & drugs & rock'n'roll....

gepubliceerd op 3 januari 2011
Niet de eenvoudigste opgave om een musical met Beatlessongs te maken, maar de regisseur slaagt er toch in om van een vrij banaal verhaaltje toch een aangenaam kijkstuk te maken, dank zij mooie filmische interpretaties te geven. Heerlijke verwijzingen gans de film door, leuk optreden van Bono. Niet de absolute top, wel een aangename roesverwekkende sfeerschepping.

gepubliceerd op 11 juli 2008
OOOOH yeeessss Julie Taymor is weer top met deze ode aan de liefde. het verhaaltje is dunnekes maar die visuele stijl, die muziek van The Beatles maken er een kijkfestijn van. De liedjes zitten perfect gegoten in het verhaal. Je krijgt kippevel bij "Let It Be", Je hartje begint te kriebelen bij "Hey Jude",..... Dit is een kijk"ERVARING". Ondergaan en genieten. Zo staan er dit jaar al twee musicals in mijn top 10: Sweeney Todd (musical op zijn Burtons) en Across The Universe (musical op zijn Taymors). Geef dit genre aan eigenzinnige regisseurs en ze maken er iets speciaals van.
  • 1

Delen

Volg Cinebel